View Single Post
Vechi 06.03.2010, 05:26:03
 Remus 's Avatar
Remus  Remus  is offline
Member

Data înregistrării: 24.02.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Domnu epistema social-constrangatoare...:0)

Citat:
În prealabil postat de Descartes Vezi mesajul
Hmm..., ceva amenintari nuantate, sau ce avem aici? Lasand la o parte cateva virgule puse total aiurea, sa analizam putin.
Biserica, si aici nu o am in vedere doar pe cea ortodoxa, exprima intr-o forma esentializata o viziune traditionalista despre subiectul in discutie, caracterizata printr-o impunere a unei episteme social constrangatoare asupra libertatii individuale. Nu pe Dumnezeu il preocupa programul sexual al omului.
Apoi avem o contradictie.Spui ca e vorba de o restrictie divina, dar apoi dai credit total celor doi soti in stabilirea momentelor potrivite.Prin urmare, exista toate sansele ca aceste momente sa nimereasca in zilele "interzise", care pot fi, insa, conform argumentatiei, cat se poate de "in regula".Sau poate nu am inteles eu cum trebuie...
Cartea (1984) ii apartine lui George Orwell si poate fi gasita la editura Polirom.S-a facut si un film dupa ea.Ar trebui citita, totusi.
Omul nu poate sa faca apel la liberul sau arbitru, il are sau nu il are, nu este un fel de instrument pe care uneori il folosesti, alteori nu.
Daca toate sunt permise, atunci intrebarea pusa la inceput si-a gasit raspunsul, iar orice discutie devine de acum inutila si ridicola.
Daca o sa regret? Tot ce se poate, nu am pretentia perfectiunii si nici nu mi-o doresc.
am inceput de curand un topic : "UNDE SE TERMINA IUBIREA DE APROAPELE SI INCEPE LUPTA CU EREZIA" in care se vorbeste despre ignorantza agresiva a semidoctului... stii ce sunt aiaa nuu? baietzii aia care invatza mecanic cuvinte sofisticate din dictionar si le introduc in propozitii simple gen "ana are mere" "mama spala" ... as fi F bucuros sa postezi si tu ceva acolo ; orice ai scrie mi-ai face un rating extraordinar!...
cum poti ma baiatule sa compari "1984" cu Biblia sau randuielile ortodoxe ??? iti dai seama ca e o blasfemie fara margini?...sunt convins ca nu ai citit nici cartea n-ai vazut nici filmu
ai vazut desenele animate ca erau cu glume ... si chiar si asa confunzi putin cu "Pinochio" ca si acolo tata lu' Pinochio il manipula la greu prin sfoara aia , mai stii?...si nici el nu prea avea liber arbitru decat putin atunci cand si-a taiat atzele si a fugit ... Doamne iarta-ma , ca acum cad eu in erezie facand glume de astea ...
Normal ca exista Liber Arbitru descartes frate , caci Tu alegi daca faci sex turbulent , sau mananci o fleica de porc in sange in zilele alea de Post sau te infranezi si iti arati dragostea si respectul fata de sacrificiile Maxime ale Domnului Nostru Iisus Hristos !
Nimeni nu te obliga sa te abtii de la nimic cu de-a sila doar ca fiecare dintre noi vom fi judecati dupa "temperatura" cu care l-am slujit pe Bunul Dumnezeu! Adica vom fi fierbintzi ,
CALDICEI, SAU RECI ! STII UNDE SE DUC ULTIMII DOI, NUU?
Doamne ajuta!