cine-i vinovat??
e vinovata femeia (ca se machiaza,ca se pergateste ...) e vinovat barbatul (ca isi pune blugi , ca isi pune bluze stranse) e ma tot gandesc trebuie sa ramanem aici si sa cautam cine-i vinovatul ? din totdeauna a fost aceasta dilema. nu stiu cu adevarat cine-i vinovat dar sigur e ca asta e dovada clara de putina noastra credinta si de lipsa noastra de rugaciune. eu sunt o persoana care mereu a mers la bis cu fusta lunga si batic si bluza cu maneci lungi si fara tocuri si fara altele si de asta trrebuie sa va spun ca tot ispitita am fost.
pt ca eu zic daca e putina credinta ( si ma refer la mine) e si mai usor sa fi ispitit pentru ca asta e firea noastra umana si cum mai ziceau si alti avem hormoni care isi fac de cap. nu cred ca e vina barbatului sau femei ci a firi noastre omenesti slabe. de asta Bunul Dumneze nea dat credinta nea dat rugaciunea postul. prin aceste lucruri facandule cu regularitate reusim sa ne stapanim firea omeneasca si nu e zisa ca nu avem ispite ba le avem si daca ne rugam si daca tinem post dar chiar daca le avem stim sa le cumpatam. stim ca e o ispita si incercam in oare care masura sai punem punct. in schimb daca nu ne intereseaza ca e pacat si ca nu trebuie sa facem aceasta si aceasta dam frau liber la ispita si ne lasam dusi de val. eu am patit o data la biserica in timpul Sfantului Maslu in timp ce se citeau Evangheliile, eram in genunchi si din intamplare am suprprins pe unul dintre preoti ca ma privea si cand sau intalnit priviriile noastre mia facut cu ochiul. ce puteam face nimic nu am alimentat aceasta intamplare si tot sa oprit acolo. si eram si cu batic si cu o fusta lunga de ma inpiedicam de ea si altele nu eram cu nimic gatita de acum nu pot sami pun o batista pe fata ca sa nu atrag barbati . asta e culmea da parerea mea ieste ca avem firea slaba fie femei fie barbati. ne ocupam prea mult cu lucruri umesti si prea putin cu cele Duhovnicesti. rugaciunea e ajutorul Domnului eu as vrea pt mine sa reusesc sa petrec mult mai mult timp in genunchi decatin fata oglinzi, nu vic ca trebuie sa iesim din casa nepieptanati sau murdari din contra dar sa nu exageram niciodata.
Doamne miliueste-ma pe mine pacatoasa
|