Deci stai putin ca nu te inteleg ; mai sus ai spus ca se merge pe ideea de anu ave aduhovnic apoi spui ca totusi trebuie sa mergem la bisericile de unde mergem de obicei; deci se merge pe a avea duhovnic sau nu?
Iar parerea cu mersul la duhovnicii mari si renumiti de prin manastiri o dau si unii preoti si stii de ce? pentru ca s-ar putea ca mergand la un duhovnic din manastire sa primesti un canon pe care nu ai putea sa-l duci, se stie ca duhovnicii din manastiri sunt mai aspri decat preotii de mir; si chiar nu cred ca daca vroiai neaparat sa mergi undeva anume te oprea cineva;
apoi, mergand la bisericile unde mergem de obicei la slujbe, auzi si acolo predica parintelui, daca ceva nu era in regula sau nu corespundea cu predica parintelui Visarion iti puneai imediat un semn de intrebare; treaba cu cartile sau ascultatul altor casete e o mare minciuna sfruntata,mai ales exemplul dat de tine, stii foarte bine ca pr Arsenie a vut o relatie apropiata cu parintele Visarion, invatatura nu este deloc alta asa ca nu cred asa ceva nici daca ma bati;
ca si concluzie cred ca de fapt supararea ta vine din altceva; iar ceea ce ai afirmat, ca se merge pe ideea de a nu avea duhovnic, tot tu ai dovedit-o ca nu e asa;
Nu sunt din Bucuresti, nu-l cunosc pe Leonida si oricum eu iau de buna invatatura parintelui si nu parerile personale ale anumitor persoane; nu sta nimeni sa ma urmareasca ce citesc, ce ascult, ce vad, unde ma spovedesc.....
Atata timp cat sunt in biserica Duminica la sf. liturghie, particip la sf maslu, vecernii, litii, acatiste, am duhovnic in biserica, ascult predicile de duminica in biserica si nimic din ce aud sau citesc nu contravine cu invatatura parintelui visarion ....nu-mi pun nici un semn de intrebare in legatura cu nimeni; trairea in credinta ortodoxa difera de la om la om, in functie de nivelul duhovnicesc la care a ajuns, asa ...ma intelegi ce vreau sa spun
Iar la judecata, asa cum bine stii si tu vom merge fiecare ci traistuta noastra nu a lui Leonida, Nuti sau Mariana; sa avem grija ce depozitam in aceasta traista!