Dumitru are frustrarile lui dar nu stiu cit e de sincer...Si eu sunt din Bucuresti si ii cunosc pe cei amintiti, dar nu ma raportez la ei, frate, ca sa iau mot a mot ce spun ei si nici nu le caut nod in papura. De multe ori mi s-a intimplat ca cineva sa spuna ceva si 3 persoane care erau de fata si au auzit acelasi lucru, au inteles totusi lucruri total diferite...In plus il cunosc pe parintele Visarion de 20 de ani si chiar de la bun inceput am avut duhovnic ieromonah - primul meu duhovnic a fost Pr Ieronim, ieromonah la Patriarhie - pe vremea aceea, dupa ce a plecat la Ierusalim l-am avut ca duhovnic pe Pr Iulian Stoicescu, care a fost preot de mir, dar eu il consider sfint - cititi cartea "Un preot de foc". Dupa ce a murit mi-am ales tot un ieromonah ca duhovnic si crede-ma nu m-a oprit nimeni ba chiar erau multi care aveau duhovnic ieromonah - cum e pt fiecare, cum i se potriveste pt ca am auzit si crestini care au spus ca nu se pot spovedi la un ieromonah - fiecare unde poate!!! Importanta e spovedania si canonul!
Nici faptul ca vezi Doamne nu ai voie sa citesti altceva decit predicile nu e citusi de putin adevarat. Dar tu ai ascultat predicile? Caci chiar P Visarion spune intr-o predica: "cititi vietile sfintilor, cititi Filocalia, cititi scrierile sfintilor parinti ca eu de acolo va spun, n-am inventat eu ceva nou"
Legat de legatura cu alti parinti, ei bine afla ca pe mine P Visarion m-a trimis cu o ruda la P Argatu la Cernica, caci acea persoana avea probleme de la demoni! Deci nu mai arunca sopirle ca pot fi usor dovedite ca sunt minciuni, sau cel mult ca sunt neintelegeri personale...
Alt lucru neadevarat e faptul ca nu "ai voie sa te casatoresti" - se vede treba ca de mult nu mai cunosti cum stau lucrurile - acum majoritatea sunt casatoriti sau se casatoresc, mai sunt multi care au plecat la minastire si doar o mica parte nu s-au casatorit, multi dintre ei inca tineri si nu se stie inca fiecare pe ce drum apuca....
Iar legat de P Grigore de la 11 iunie nu vreau sa expun aici atitudinea dinsului, nu numai fata de crestinii din lucrare pe care ii vroia ca turma, ca de fapt de aici a inceput ura lui, dar si fata de Arhim Teofil, pe care de multe ori am auzit cum se comporta cu el - pt ca crestinii il apreciau ca duhovnic...
Acestea sunt fapte vazute, traite, nu vorbe in vint soptite de altii...
|