Majoritatea care fumeaza nu isi dorec cu adevarat sa ernunte la acest viciul....ii vin ganduri...pfff...ce bine ar fi sa nu mai fumez...mi-as proteja sanatatea..etc...dar imediat se gandeste la tigara...eu cred ca primul lucru trebyie sa fie dorinta cu adevarat de a te lasa..
Eu unul am incercat de 'nspe ori si fara rezultat...parca abia asteptam sa aprind o tigara...pana cand...
Mi-a povestit un parinte ca s-a dus intr-o amiaza la biserica in care era slujitor...si a dat la intrare la icoana Maicii Domnului de o femeie in genunchi care plangea de ii sarea camasa de pe ea...a intrebat-o de ce plange si ea a raspuns asa:cum sa nu plang parinte cand azi am primit cea ma rea veste din viata mea?!?Vin de la medic si astazi mi-a dat rezultatele analizelor si am aflat ca am cancer la plamani de la fumat...si dupa aia a inceput sa planga...ca cine o sa mai creasca copii ei?...si cine o sa-i mai imbrace si o sa-i mai sarute seara si dimineata?si tot felul de vorbe pe care cand mi le-a povestit parintele mi s-a ridicat parul pe mana(cei ce sunt parinti vor intelege)
Asta a fost primul motiv...si au urmat..tigara=tamaia diavolului(asta mi-a zis-o un calugar pe Athos)..Ca de cate ori fumezi..de atatea ori il superi pe Dumnezeu....ulterior mama a facut infarct(dupa 30 de fumat si cafea)....etc..
Abia cu toate astea am inceput cu adevarat sa am DORINTA..
Insa stiam ca am incercat de atatea ori si nu am reusit...deci lipsea ceva:Rugaciunea
Am zis ca daca zic macar la fiecare rugaciune o data :Doamne da-mi putere si ajuta-ma sa ma las de fumat,ar fi imposibil sa nu ma auda Dumnezeu si pe mine,nevrednicul..
Si aveti cuvantul meu de onoare,pentru toti fumatorii o zic...dupa foarte multi ani de fumat am zis ca de pe 1 ianuarie,gata, nu mai fumez(e ideal sa ai un motiv din asta,un inceput bun)...Eu nu realizez nici acum cat de usor m-am lasat de fumat...fara sevraj...fara dorintam nebuneasca de a fuma...si bineinteles am evitat foarte mult barurile..iar cand imi venea pofta(rar)...imi inchipuiam ca sta diavolul la spatele meu si imi sopteste la ureche sa iau o tigara...numai una...si spuneam in gand

iei satana si Doamne Isuse....
Multumesc lui Dumnezeu si sa va ajute si pe voi Bunul Dumnezeu sa va lasati de patima aceasta care bucura pe draci!!!