Citat:
Īn prealabil postat de iulianabionaz
eu am patit o data la biserica in timpul Sfantului Maslu in timp ce se citeau Evangheliile, eram in genunchi si din intamplare am suprprins pe unul dintre preoti ca ma privea si cand sau intalnit priviriile noastre mia facut cu ochiul. ce puteam face nimic nu am alimentat aceasta intamplare si tot sa oprit acolo. si eram si cu batic si cu o fusta lunga de ma inpiedicam de ea si altele nu eram cu nimic gatita de acum nu pot sami pun o batista pe fata ca sa nu atrag barbati.
|
Si daca preotul respectiv a facut gestul respectiv doar asa din simpatie, mai ales ca spui ca nu te-ai prezentat acolo in mod necuviincios. Poate nu a fost asa, dar de multe ori avem adevarate fixatii in acest domeniu. Sf. spostol Pavel vorbeste despre unii care fiind inca sub lege au pofte atatate chiar in acest context. Cu alte cuvinte, gandindu-se cum sa tina legea mai bine, sunt ispititi sa o calce mai rau decat cei care nu o au in vedere. Libertatea in Cristos nu este asa ceva, in care stai sa vezi ce este in neregula si sa nu progresezi deloc. Altfel, cadem in alte extreme, un barbat care nu poate discuta cu o femeie care are decolteu fara sa priveasca in jos, are grave sechele de comportament si trebuie sa ia masuri.
Legat acum de felul cum trebuie sa venim inaintea Domnului, apostolul Petru ne da o lectie din Evanghelii. Intr-una din ultimele Sale intalniri cu ucenicii, Domnul apare pe tarmul marii dar nu este recunoscut si li se adreseaza "Copii, aveti ceva de mancare?" Ucenicii raspund ca nu, toata noaptea au stat la pescuit dar nu au prins nimic. Atunci Domnul le spune sa arunce mrejile, pe timp de zi, iar in acel moment ucenicii isi dau seama ca este Mantuitorul. Cand Petru aude ca este Domnul isi ia haina pe el, caci era dezbracat, si se arunca in mare pentru a pescui. Observati, ca in loc sa se arunce asa cum era, in semn de respect pentru Domnul, se incinge cu haina lui, nu se prezinta oricum, cred ca ne da o idee despre cum ar trebui sa procedam si noi, barbati si femei.