View Single Post
Vechi 07.03.2010, 19:43:21
Zalmoxis_Nemuritorul's Avatar
Zalmoxis_Nemuritorul Zalmoxis_Nemuritorul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

@Stela, Un_Trecator nu este musulman, ci este ateu,
Musulmanii au o retorica complet diferita - ei nu neaga nici valoarea VT, nici NT, doar ca le reinterpreteaza intr-o lumina convenabila lor. De asemenea, il prezinta pe Hristos intr-o maniera pozitiva, cu toate acestea pentru ei El este doar un profet.

@Un_trecator
OK, am inteles ce vrei sa spui, religia e "naspa", trebuie distrusa, trebuie inlocuita de filozofie, de stiinta, de orice altceva. Eu am o propunere si mai buna: hai sa proclamai ateismul religie de stat, ca umplem gulagurile de crestini, sa dam foc la biserici, sa stergem cu buretele din istorie toti ultimii 2000 de ani de crestinism.... ca la o adica, daca Dumnezeu nu exista, totul e permis, nu-i asa ? :)

Lasand gluma la o parte,
a) Partea cu "taiatul mainii" e o chestie la figurat. Se refera la eliminarea sursei ispitei, nu are nicidecum un sens literal.
b) Robia era comuna in Antichitate. De bine de rau insa, daca trebuia sa fi rob pe undeva, cel mai bine era sa fi fost rob in Israelul antic. Grecii si romanii pe care ii admiram atata de mult isi puteau arunca sclavii din nimic la animalele salbatice, puteau sa isi bata joc de ei in fel si chip.
c) Hristos in momentul in care a murit pe cruce, a preluat asupra Sa toate pacatele lumii. Cum Dumnezeu tatal nu poate suporta prezenta pacatului, se departeaza de Hristos, care deznadajduit, exclama celebra fraza. Cele trei persoane ale Sfintei Treimi sunt una pentru ca actioneaza conform aceleiasi rezolutii intentionale si in acelasi scop, dar au o individualitate distincta. E ca o firma compusa din trei angajati.
d) Femeia si barbatul nu sunt "EGALI". Nu exista fiinte egale din punct de vedere al capacitatilor fizice si mentale. Barbatul are un set de aptitudini, femeia un alt set de aptitudini. A conduce o Biserica, un grup de crestini in vremea aceea implica foarte multa responsabilitate si cerea mult sange rece. Crestinii nu erau bine vazuti, si incepuse vremea persecutiilor - cei vizati erau intotdeauna liderii. A nu permite femeii sa conduca o Biserica era o masura de protectie, in nici un caz una de restrictie.
e) Daca nu ar fi existat crestinismul (si islamul) care sa salveze si sa copieze pana in ziua de azi textele antice (cu reinterpretari si reimbogatiri de rigoare), daca nu ar fi fost acele manastiri, adevarate centre de cultura si civilizatie in evul mediu intunecat, si eu si dumneata am fi vanat incontinuare cu arcul cu sageata, presupunand ca nu am fi fost trimisi in adolescenta drept soli la Zalmoxis ! Cand Roma s-a prabusit sub propria-si greutate, crestinismul a continuat opera civilizatoare si a pus bazele Europei asa cum o cunoastem astazi.
f) Galileo a avut probleme nu datorita heliocentrismului, ci datorita faptului ca era banuit ca ar fi apartinut unui cult de adoratori ai soarelui.
g) Nu Dumnezeu i-a cerut lui Iefta sa o arda pe fiica-sa. Iefta de bunavoie a spus acest lucru. Jerfta prin arderea de tot nu insemna in nici un caz arderea de vie a animalului/victimei. Aceasta era injunghiata in prealabil, sangele era lasat sa curga pe altar, si abia apoi i se dadea foc.