View Single Post
Vechi 07.03.2010, 21:03:23
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de amarius
Canonul s-a format dupa Biblie, adica si Vechiul si Noul Test. Sunt sigur ca daca ai fi citit cele 95 de teze a lui Luther cu majoritatea ai fi de acord.
Vorbești aiurea. Cum să se formeze canonul după Biblie? Cine a format canonul? Biserica lui Hristos sau a căzut Biblia din cer?
Iar în privința lui Luther, cred că suedezii au înțeles cel mai bine învățătura acelui eretic:

http://www.youtube.com/watch?v=9VUtDCzK9uY

http://www.libertatea.ro/stire/noua-...na-263731.html

Biserica lutherană e majoritară în Suedia iar roadele ei "minunate" se văd.

Citat:
În prealabil postat de amarius
,,predanie,,(paradosis) inseamna: dispozitie scrisa, invatatura, principiu,... transmisa.
1Cor 11:18 Mai întîi de toate, aud că atunci cînd veniți la adunare, între voi sînt desbinări. Și în parte o cred,
1Cor 11:19 căci trebuie să fie și partide între voi, ca să iasă la lumină cei găsiți buni.
....Cor 11:34 Dacă-i este foame cuiva, să mănînce acasă, pentruca să nu vă adunați spre osîndă. Celelate lucruri le voi rîndui cînd voi veni. ,,
Ai scris mai sus niște versete din Biblie și ai încărcat spațiul de pomană. Apoi le-ai interpretat într-o propoziție cu mintea ta ușor puerilă.
Ai uitat totuși să răspunzi la chestiunea pe care am semnalat-o mai sus!
Reiau versetul:

2 Tes.3.6 "Fraților, vă poruncim în numele Domnului nostru Iisus Hristos, să vă feriți de orice frate care umblă fără rânduială și nu după predania pe care ați primit-o de la noi. "

Întrebarea mea era: Nu definește sfântul Pavel în versetul de mai sus principiile generatoare ale unei erezii? Adică apariția un individ care e nemulțumit de activitatea semenilor săi de aceași credință cu el și își crează proprii adepți și propria sectă? Nu așa au luat naștere toate sectele moderne?
După interpretarea proprie a fondatorilor acestor secte a Cuvântului lui Dumnezeu? Culmea e că toți susțineau că sunt ghidați de Duhul, dar punctele doctrinare ale acestor secte sunt deseori într-o flagrantă contradicție. De ce nu le supne Duhul același lucru la penticostali, lutherani, adventiși și iehoviști?