Citat:
În prealabil postat de amarius
Canonul s-a format dupa Biblie, adica si Vechiul si Noul Test. Sunt sigur ca daca ai fi citit cele 95 de teze a lui Luther cu majoritatea ai fi de acord.
|
Vorbești aiurea. Cum să se formeze canonul după Biblie? Cine a format canonul? Biserica lui Hristos sau a căzut Biblia din cer?
Iar în privința lui Luther, cred că suedezii au înțeles cel mai bine învățătura acelui eretic:
http://www.youtube.com/watch?v=9VUtDCzK9uY
http://www.libertatea.ro/stire/noua-...na-263731.html
Biserica lutherană e majoritară în Suedia iar roadele ei "minunate" se văd.
Citat:
În prealabil postat de amarius
,,predanie,,(paradosis) inseamna: dispozitie scrisa, invatatura, principiu,... transmisa.
1Cor 11:18 Mai întîi de toate, aud că atunci cînd veniți la adunare, între voi sînt desbinări. Și în parte o cred,
1Cor 11:19 căci trebuie să fie și partide între voi, ca să iasă la lumină cei găsiți buni.
....Cor 11:34 Dacă-i este foame cuiva, să mănînce acasă, pentruca să nu vă adunați spre osîndă. Celelate lucruri le voi rîndui cînd voi veni. ,,
|
Ai scris mai sus niște versete din Biblie și ai încărcat spațiul de pomană. Apoi le-ai interpretat într-o propoziție cu mintea ta ușor puerilă.
Ai uitat totuși să răspunzi la chestiunea pe care am semnalat-o mai sus!
Reiau versetul:
2 Tes.3.6 "Fraților, vă poruncim în numele Domnului nostru Iisus Hristos, să
vă feriți de orice frate care umblă fără rânduială și nu după predania pe care ați primit-o de la noi. "
Întrebarea mea era: Nu definește sfântul Pavel în versetul de mai sus principiile generatoare ale unei erezii? Adică apariția un individ care e nemulțumit de activitatea semenilor săi de aceași credință cu el și își crează proprii adepți și propria sectă? Nu așa au luat naștere toate sectele moderne?
După interpretarea proprie a fondatorilor acestor secte a Cuvântului lui Dumnezeu? Culmea e că toți susțineau că sunt ghidați de Duhul, dar punctele doctrinare ale acestor secte sunt deseori într-o flagrantă contradicție. De ce nu le supne Duhul același lucru la penticostali, lutherani, adventiși și iehoviști?