Citat:
În prealabil postat de ory
Stiti ce mi se pare formidabil ; ca ne intrebam " cand sa ne culcam cu sotia ? ", sau ; " daca este voie sa folosim prezervativul ? ", insa nu intrebam pe nimeni cat este de bine sau nu sa furam fiscul sau pe cei din jur, nu spunem nimanui sub forma de dojana, cate comori pamantene acumulam, cat ne plesnim peste ochi copilul, cat de mult invidiem pe vecinul, cate gaze nocive ne emana toba de esapament, cata mizerie ne zace in propriul barlog, tolanind cu atata lene inaintea calculatorului sau a televizorului, cat tipam unii la altii, de cata iresponsabilitate dam dovada fata de propria familie si de noi insine, cat ne respectam, cat ne imbuibam cu mancare, dar, mai ales, de cata ipocrizie dam dovada intr-o lume aglomerata de minciuna si nepasare, care, se pare ca nu ne mai ajunge....
Cred ca este o atitudine inofensiva " cand te culci tu cu sotia " si, ar trebui mai degraba sa ne mai uitam si la detaliile care ne distrug cu adevarat si pe care le ignoram, sau le aducem la rangul de " banalitati ".
|
De aceia nu a reusit Biserica sa elimine adevaratele pacate si infractionalitatea, calitatea nefasta a relatiei dintre oamenii din aceasta tara presupusa ortodoxa, tocmai pentru ca a pus mai mult pret pe rugaciuni, pe post, pe viata intima a oamenilor, lucruri, de altfel atat de personale si care nu pot fi capabile sa determine calitatea vietii sociale a oamenilor si nici nu pot forma educatia in sine sau o conduita morala a individului. De aceia am ajuns o tara plina de " cultura religioasa " si goala de sensul real al acestei culturi.
Cand ma gandesc la statutul romanului hartuit permanent de atata coruptie, omorat de atata indiferenta in spitale, saracit atat de aspru de hotii propriei tari, temator la orice pas de violenta verbala si fizica, injosit de atata analfabetism, ingrozit de atatia copii flamanzi, incrancenat de atatea milioane de avorturi, asuprit de sclavagism si atatea taxe nejustificate in acelasi timp in care nu i se ofera mai nimic, imbrobodit de atata minciuna...imi este destul de greu sa concep faptul ca traiesc intr-o tara crestin-ortodoxa, caci, ne-am contaminat atat de mult de aceasta indiferenta incat am ajuns sa contribuim fiecare la propriul dezastru.