Biserica a pus pret pe o conduita personala fata de rugaciune, post si viata sexuala a oamenilor, in defavoarea unei conduite morale fata de societate, iar acest lucru mi se pare ca a contribuit in timp la delasarea oamenilor fata de acest aspect care are in vedere insasi convietuirea intre oameni.
Nu a negat importanta conduitei morale in societate, insa nu i-a conferit o deosebita importanta care sa duca la o mai buna educatie a individului alaturi de credinta, implicit la diminuarea pacatelor prin constiinta si civilizatie .
P.S. Poate ca iti este familiara poza cu politicienii asistand la diferite manifestatii religioase, la diferite slujbe bisericesti in locul de intaietate oferit de Patriarh, caci, de !, suntem o tara ortodoxa, cu niste conducatori pe masura...cata ipocrizie !
Poate ca nu am fost niciodata la biserica, precum spui, dar am fost scuipata la tot pasul pe considerente personale si nu sociale, de oameni care, la tot pasul au facut biserici .
Si, draga cotoracia, la tonul pe care-l prezinti nu cred ca mai are rost explicatia mea, se pare ca iti esti de-ajuns.
Last edited by ory; 08.03.2010 at 11:55:59.
|