View Single Post
Vechi 08.03.2010, 11:23:32
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de ildiko Vezi mesajul
Buna,
avem si noi o mica problema de famile.ne-am casatorit in 2006 la catolici,eu sint catolica si sotul ortodox.Sotul a ramas pe religia lui si eu pe a mea.In momentul de fata sint insarcinata in luna a-4-a si deja ne gindim unde vom boteza copilu,sotul vrea la ortodoxi daca este baia,eu vreau la catolici daca este fata.
Intrebarea mea ar fi:Chiar daca e baiat sau e fata,avind in vedere ca noi ne-am casatorit la catolici copili putem sa il botezam la ortodoxi sau nu?
Va multumesc.
In primul rand "Bun venit printre noi!"
In al doilea rand, faptul ca ai intrat pe un forum crestin-ortodox sa-ti spui "necazul", eu zic ca nu e intamplator. Oare ce ar trebui sa spunem noi? "Da, Doamne, sa fie baiat?" Cum si cine dintre ortodocsi, te-ar sfatui sa botezi copilul in cultul catolic?
Draga noastra Ildiko, oricat ti-ar fi de greu, faptul ca sotul tau NU a renuntat la credinta lui inseamna ca stie el de ce. Probabil iti parem subiectivi, iar fara o dorinta sincera de a te convinge singura cum stau lucrurile cu credinta ortodoxa (fara sa te cramponezi de barfele targului, ce face popa cutare, ce masina bengoasa are popa celalalt, etc) n-ai sa stii niciodata Adevarul. Acum, Dumnezeu iti ofera o sansa (mica sau mare, de tine depinde) sa intri si tu in randul ortodocsilor si ai sa fii uimita ce binecuvantare si armonie va fi in casa voastra. Nu vreau sa fortez pe nimeni, dar gandeste-te numai la Sfanta Lumina de la Ierusalim, care apare cand se roaga preotii nostri si este deja un motiv foarte bine intemeiat sa primesti si tu harul Mantuitorului asa cum se cuvine!
De altfel, ai sa vezi ca... veti avea baiat. Dumnezeu le da semne celor pe care-i iubeste!
Iar tu nu poti spune ca ... nu te simti iubita!...

Last edited by OmuBun; 08.03.2010 at 11:26:56.
Reply With Quote