Citat:
În prealabil postat de jeny
in legea veche femeia nu avea voie sa intre in bis in aceasta perioada ( adica 7 zile chiar dc ai scrugere chiar dc nu)cand Maicuta Domnului a zamislit pe Iisus din smerenie a respecatat si ea acele 7 zile desi EA ERA CURATA. de aceea noi femeile urmand ex Ei TREBUIE sa nu ne atingem de sfinte in aceasta perioada, ca unele dintre noi mai intra in pridvorul bisericii(cum fac si eu) o fac poate din evlavie ca nu vor sa lipseasca de la bis, sau din nestiinta sau din nepasare DAR TOATE vom da seama pt aceasta pt ca este pacat. dar cum D-zeu stie inim afiecaruia sa nu deznadajduim dar nici sa pacatuim in ideeaa ca El ne iarta oricum. cat despre sange, nu e vb de sange la propriu ca e necurat e vb de scurgere si ascultare.. nici nu poate fi vb DESPRE IMPARATASNIE in timpul,acesta E PACAT MARE!!! deci sa respectam daca nu din simtire...macar din smerenie si respect pt Maicuta Domnului cu drgaoste jenica
|
Dar Fecioara Maria a rascumparat pacatul original al femeii, ar trebui ca Femeia sa isi recapete locul asa-i? Nu mai traim acum 2500 de ani sa nu stim de fapt ce inseamna sangele menstrual. Dupa cum ai spus un bun exemplu a fost Fecioara Maria care a respectat regulile..dar regulile cui, ale Vechiului Testament...pana cand si-a indeplinit lucrarea mantuitoare IIsus Hristos. Iar Hristos a ridicat femeia prin activitatea sa: si repet, a videcat femeia cu scurgere de sange, a atins mortii (considerati necurati), si-a inceput activitatea mantuitoare la dorinta Fecioarei Maria cu toate ca nu ii venise inca timpul (a transformat apa in vin la nunta din Calea Galileii), a limitat poligamia cu toate ca evreii inca mai practicau poligamia luand ca exemple profetii care nu au respectat intocmai cateodata dorinta lui D-zeu, i-a redat cinstea si onoarea iertand-o pe Maria Egipteanca de pacatul preacurviei si L-a inviat pe Lazar la rugamintea Mariei, sora lui. Iar noi suntem crestini credinciosi intru Hristos. Si nu imi amintesc sa fie vreo lege a lui Moise din Vechiului Testament sa impuna acest lucru, sunt reguli ale poporului evreu. Iar Hristos nu a mentionat nimic legat de acest lucru...parerea mea. Multe lucruri sunt spuse in Vechiul testament, nu am fi mai buni decat altii. Ceea ce ne face deosebiti este ca urmam exemplul lui HRISTOS.
Parerea mea...si nu ma intelegeti gresit, nu doresc sa improsc pe nimeni cu noroi, ci doresc sa aflu precum persoanele care si-au exprimat aici nedumerirea, caci la urma urmei nu ma deranjeaza ca nu pot intra in Biserica cateva zile (cu toate ca sunt preoti care dau binecuvantare ucenicelor sa stea in pridvor si sa nu se atinga de cele sfinte) si sa ma rog acasa sau sa nu ma impartasesc cateva zile, dar daca Hristos A VINDECAT/s-a atins de femeia cu scurgere...si nu pot ma pot impartasi cu Trupul lui Hristos/ impartasania chiar dupa ce EL a demonstrat contrariu...nu cred ca e corect ca femeia sa fie privata de comuniunea cu D-zeu doar pentru ca are menstruatie un act fiziologic foarte natural si lipsa lui ar fi sterilitatea. Dupa cate stiu preotii impartasesc bolonavii care sunt pe moarte, daca se intampla ca femeia respectiva sa aiba menstruatie? Va fi privata de IMPARTASANIE/ comuniunea cu HRISTOS chiar in ultima clipa a vietii, doar pentru faptul ca D-zeu a daruit-o cu acest dar al nasterii?