View Single Post
Vechi 08.03.2010, 12:25:36
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
MM:
Multe predici sectante sunt frumoase și adânc pilduitoare, dar, pe ici pe colo, în punctele esențiale, învățătura sănătoasă primită de la apostoli este înlocuită cu interpretări fanteziste și hazardate, adesea eretice. Așa că, în nici un caz nu trebuie să avem drept criteriu “ bun este textul care-mi alină sufletul și de la Dumnezeu este tot cuvântul care îmi desfătează auzul”. Predicile pucioșilor (alcătuite de învățători după gusturile lor), în afară de faptul că sunt un fel de basme logoreice și redundante, sunt împănate și cu multe sfaturi bune, dar asta nu înseamnă sine qua non că provin de la Dumnezeu. Tocmai de aceea este atât de periculos să te iei după aparențe, fără a cerceta cu stăruință dacă duhurile care le dirijează din ascuns sunt de la Dumnezeu sau nu.
1. MM: „în nici un caz nu trebuie să avem drept criteriu “ bun este textul care-mi alină sufletul și de la Dumnezeu este tot cuvântul care îmi desfătează auzul”,

Da, exact și foarte adevărat; dar de ce ar face excepție mereu unii de la regulă? Că au tată pe nenia? Sau că ei se cred pe ei ca nefiind sectanți și nici eretici? Atunci ce sunt? Pui de năpârci și de vipere sau lupi răpitori îmbrăcați în haină sfântă? Deci de ce același Cuvânt al Lui Dumnezeu pentru unii e mumă iar pentru alții ciumă? De ce avem mereu măsuri diferite? Iar pe noi ne scoatem, ne strecurăm așa ca furnica cu aripi, făcându-ne mereu nouă parte că cine-mparte anateme parte-și face, de parcă am avea numai noi Carte, sau crezi că la Dumnezeu merge pe pile aristocratice în socotelile Lui neștiute de oameni și nepătrunse în înțelepciunile Lui cele Tainice?

2.MM:„Predicile pucioșilor (alcătuite de învățători după gusturile lor), în afară de faptul că sunt un fel de basme logoreice și redundante,
Tu susții că sunt alcătuite de învățători, adică de oameni, deși autorii transcrierilor ți-au mărturisit că sunt date de sus! Deci tu susții fără probe că sunt inventate spunând că sunt basme logoreice și redundante, fiindcă tu nu crezi, deși ți-am dovedit mereu că voi sunteți cele ce născocind mereu că ar rezulta tot felul de eresuri, defapt citind cu reacredință ați născocit eresuri pe bandă rulantă, ca să prindeți în Cuvânt, să dovediți voi că Domnul nu e Domnul. Iar despre logoree, adică insinuând acum din nou că textele sunt incoerente și redundante și venite din stări patopogice de excitație nervoasă, deci despre logoree insinuați voi ce sunteți pe dinafară de medicină, că v-am arătat că nu ei și nici eu nu suntem posedați de delirum tremens fericit, ci miștocăreala voastră trece orice limită și este mult prea absurd să insinuezi așa ceva, cu diagnosticele și schizofrenia și logoreea, când de fiecare dată ți-am dovedit că acolo în texte sunt taine adânci de care nu aveai habar, sunt explicitate unele într-o perfectă coerență, și conforme cu scriptura și sunt date ca și cuvinte de învățătură la praznice și sărbători, deci nu există nici un argument cu care să poți susține astfel de acuzații și diagnostice, ci eu mă întreb dacă nu cumva voi amândouă nu cumva suferiți de mitomanie și fabulopatie maniacală de tip cleptoman, căci aveți un talent parcă exagerat de a pune în seama altora ceea ce vă dă vouă prin capul vostru sau ceea ce vi se nalucește în mod pripit că ar rezulta din texte. Deci logoreea nu se poate constata din scrieri în nici un chip! Iar redundanța nu poate fi o acuzație dacă ne gândim la faptul că an de an se cam repetă Cuvântul de învățătură în bisericile ortodoxe precum și tâlcuirile, deci e absurd să acuzi de redundanța! Căci poți fi sigură că Dumnezeu nu ar mai grăi aceleași lucruri dacă ar vedea că ele se plinesc în popor și se trăiesc de către credincioși.

3.MM;„Tocmai de aceea este atât de periculos să te iei după aparențe, fără a cerceta cu stăruință dacă duhurile care le dirijează din ascuns sunt de la Dumnezeu sau nu.”
Tocmai asta v-am sfătuit mereu ca atunci când vă hazardați la siguranța cu care sunteți sigure în născocelile și minciunile voastre să aveți măcar un pic de decență și obraz ca să nu persiflați și batjocuriți ceea ce vouă vă e clar că sunt erezii că așa v-a învățat pe voi nenia, deși este scris că: „de la noi sau de la un ...”. Deci iată autorii eresurilor: noi, adică la noi-voi mă refer, așa cum se referea și sf Ap Pavel, care au schimbat sensurile spre pofte imediat ce a plecat sf. Pavel de la ei, zicând că este altă evanghelie, dar nu este decât o singură Evanghelie a unui singur Domn... sau voi credeți că voi faceți excepție? Doar că acuzând învârtoșat vă credeți indreptățite și vrednice pentru necredința și răutatea pe care o dovediți? Dar nu vi s-a arătat de sus până acuma că tot ce ați susținut este complet viceversa? Păi ni s-a arătat, ne-a dat Dumnezeu... și martor este acest fir atât de lung de discuție, că oridecâteori ați acuzat ați făcut-o fără probe și în virtutea inerției băgând tot răul și pe toți în aceiași oală după cuvântul: „toți netrebnici s-au făcut până la unul” cu excepția care întărește regula că iată că voi două și nenia sunteți excepția aia bună, asemnea lui Iov... că vă credeți pe voi cu certitudine deși s-a arătat că toate lucrurile ce le scoteați din texte că ar fi rezultat de acolo erau pure speculații absurde născocite de citirea voastră defectuoasă, cu reacredință, răuvoitoare, ca să demonstrați ceea ce nenia ar fi vrut să audă, ca să fiți pe plac poftei lui tanti grijania și pe socoteala lui nenia.
Deci Duhurile alea rele și sataniste și antichriste, de ce nu vă dați voi seama că pe voi vă dirijează și eu am încercat să vă scot din mâna lor, asta ca să putem discuta cu argumente și cuvincios despre Cuvântul lui Dumnezeu, la subiect, coerent și cinstit, că dacă vreți caterincă și persiflări, atunci mergeți la ziarele de cancanuri și bârfe și distrați-vă pe acolo cît vă poftește suflețelul... dar dacă ați poposit pe un forum ortodox atunci întâi voi dovediți-vă că sunteți ortodoxe și nu cereți mereu ca alții să fie ortodocși după cum ați vrea voi ca să se fălească și să se lăfăiască nenia cu trupurile altora... că mă întreb mereu de ce voiți voi mereu să se cercuiască ei în carne ori ca să ție sâmbătata vesela așa ca și voi? Pentru ce altceva cereți mereu jertfe?

continuarea mai jos

Last edited by vsovivi; 08.03.2010 at 12:33:50.