Citat:
Simțurile omului (auzul, gustul, văzul) sunt adesea înșelate de către diavol. Iată ce spune Biblia despre simțul gustului:
“Bună e la gust pâinea agonisită cu înșelăciune, dar după aceea gura se umple de pietricele.” (Pilde 20,17)
Și iată cum ne atenționează Sfântul Apostol Pavel despre slăbiciunea simțului auzului:
“Propovăduiește cuvântul, stăruiește cu timp și fără de timp, mustră, ceartă, îndeamnă, cu toată îndelunga-răbdare și învățătura.
Căci va veni o vreme când nu vor mai suferi învățătura sănătoasă, ci – dornici să-și desfăteze auzul – își vor grămădi învățători după poftele lor,
Și își vor întoarce auzul de la adevăr și se vor abate către basme.”(2Tim. 4:3,4)
Iar despre aparențe, care înșeală simțul văzului atât de tare încât diavolii sunt confundați cu îngerii, iar apostolii mincinoși cu “proorocii” vremurilor de pe urmă, iată ce spune același apostol:
“Pentru că unii ca aceștia sunt apostoli mincinoși, lucrători vicleni, care iau chip de apostoli ai lui Hristos.
Nu este de mirare, deoarece însuși satana se preface în înger al luminii.
Nu este deci lucru mare dacă și slujitorii lui iau chip de slujitori ai dreptății, al căror sfârșit va fi după faptele lor.” (II Cor. 11,13-14)
|
Exact dar de ce bați mereu apropoul doar la unii, de ce pe voi vă excludeți? sau tu cine crezi că sunt și au fost apostolii și proorocii mincinoși? Păi este scris în Cuvânt, cei ce propovăduiesc și pun sarcini grele pe umerii credinciosului închizând porțile Cerurilor dar ei nici cu degetul nu se ating de ele... dând zeciuială din mărar și iasmă și așteptând mereu ca să primească plecăciuni și laude de la oameni, că de aia se împodobesc și umblă prin piețe și stau la colțurile ulițelor ca să fie slăviți de oameni... dar toți aceștia își iau plata lor, căci ei cred că pentru mulțimea cuvintelor lor vor fi ascultați exact cum cred și păgânii, iar sfârșitul lor este după faptele lor... și ajungând în șeol se vaită de acolo ca din gură de șarpe strigând ca de mama focului așa cum striga și bogatul nemilostiv din pildă către părintele Avraam ca să le dea ălora rămași afară ce nu li s-a cerut în noaptea ceea sufletul lor, semne și minuni... Și li s-a răspuns că dacă pe Moise și pe prooroci nu l-au crezut atunci nici dacă va învia cineva din morți nu-L vor crede... Iar ei dacă și-au luat binele lo pe pământ se cuvine ca dincolo ei să sufere... și cei ce au fost nedreptățiți și smeriți pe pământ dincolo, în Ceruri, să se bucure.
Deci de ce insiunezi și arunci pisica neagră, pe care ați omorât-o voi, mereu în curte la alții? Dacă începe să apară putoareoare de la ce a îngropat ea în nisip, sigur nu sunt alții de vină! (Sectanții ori ereticii ori păgânii ori gLumea largă cea plină de tot soiul ce ciudați, ci ”De la noi sau de la un înger dacă vi s-ar vesti o altă Evanghelie, să nu-l credeți... că nu este altă Evanghelie” decât a Cuvântului lui Dumnezeu, Iisus Hristos Domnul nostru, ceva de genul ăsta.)
MM:
„Așadar, greu și dureros lucru pentru mântuirea omului este ca el să se ia doar după aparențe! ”
Frumos spus dar urmează sofismul sofisticat al șarpelui bouaua!:
MM:
„Așa s-a ajuns ca mulți să afirme cu convingere că “toate religiile și toate sectele sunt bune, pentru că ele te îndreaptă, fiecare pe calea ei, către același Dumnezeu, Creatorul cerului și al pământului”.
Un simpatizant de acest gen, care crede că toate religiile (creștine – eventual, ca amendament) sunt bune, pare a fi și amicul nostru Vsovi, asta rezultând din felul cum pledează el sistematic pe acest Forum, apreciind că învățăturile sectare sunt pentru noi ceilalți, care nu suntem de părere cu el, “adevăruri incomode”.”
Deci iată ce minciună despre mine, când eu însumi am scris mereu că sunt destule secte și am mărturisit și scos în evidență prin ce se înșală, că multe mint, dar nu eu sunt cel ce sunt trimis ca să fiu în măsură să-i condamn! Și chiar dacă mulți dintre sectanți au și dreptate nu m-am făcut avocatul lor sau apărător lor, dar dumneata mă identifici cu toate sectele ca fiind evident apărătorul sectelor și astfel neputând fi decât un sectant ca să ai câștig mișel în argumentația ta, ca să furi atenția fraierilor, care temându-se de secte să-ți dea ție dreptate care iată ai desconsprat ereticul, care are interes, prozelit ori antiprozelit ori căldicel, eu, sectantul care obijnuiește să apere minciunile lor sau ale mele transformându-le în adevăruri incomode. (Eu m-am corectat pe mine de două ori deci mi-am desconspirat propriile minciuni spre deosebire de nenia cu puii lui.)
Nu draga mea, ci sistematic, și acest forum și acest fir de discuție o demonstrează că lucrurile stau taman viceversa, adică cum dumneata și cealaltă lingvistă vă încăpățânați ca să transformați ortodoxia în erezie, prin născocelile și minciunile și ereziile pe care ca pe bandă rulantă le născociți în încercarea de a prinde pe Domnul în Cuvânt! Lucru care se vede clar pe acest fir de discuție, fiind purtate de duhul gLumesc al satanei și al anticristului, al rătăcirii oamenilor, lucru care vi l-am explicat mereu, că nu faceți decât să vă compromiteți pe voi pentru nenia cu desfrânata lui țiitoare, tanti grijania... așa ca prostul de grija altuia... născând și crescând pe cel din desfrânata evreică.
MM:
„Ba nu sunt incomode deloc, îi răspundem. Eu, de pildă, mă simt perfect și în largul meu spunând lucrurilor pe nume și demonstrând cu exemple de viață concrete că simpatiile necontrolate cu sectele sunt periculoase și pot deveni de-a dreptul nocive.”
Păi cine are simpatii cu sectele daca nu dumneata care la fiecare cuvânt amintești de ele, însăți trăirea ta este iubirea sectară, căci cine se scuză se acuză și cine se urăsc cu atâta patimă e clar că se iubesc pentru plăceri căci tot ce nu ți se pare că e cum știi sau ai vrea dumneata să fie ca să ai impresia că e așa cum știi dumneata atunci musai e sectă deci nimic altceva nu există pentru tine, decât secta și eresul, și nu pentru mine care nu mă âmpiedic de oricesecte ar exista pe pământ fiindcă eu nu-i condamn, că nu sunt sobor și nici mincinos ci noi mărturisim ce am văzut și auzit și cercetat după roade și de aia mărturia noastră este Adevărată, deci iată că nu eu ci tocmai dumneata ai trăiri necontrolate transformând tot ce atingi în sectarisme și erezii, în diagnostice ale nebuniei, în prostii și în tot felul de minciuni căci te-ai obijnuit ca necrezând să vă îngâmfați cu propriile voastre absurde judecăți deși v-am scris de mii de ori că „omul să nu judece!”, noi adică să nu judecăm! Că nu este permis să judece creștinul! Iar demonstrațiile de viață și exemplele concrete erau date de tine în mod mincinos, tendențios, fraudulos, denigrator, ocărâtor, hulitor, și răufamat, fățarnic, exagerat, speculant, insinuant, tacticos, viclean, întunecos,....... deci eu văzând că sunteți înghițite de cea mai josnică cârciumă în mod repetat v-am cerut să ieșiți la lumină ca să puteți din stare de libertate și adevăr să spuneți lucrurilor pe nume dacă asta urmăriți defapt, dar fără patima asta blestemată cu care v-a umplut pe voi frica de nenia! Căci de frică mințiți cu atâta nonșalanță crezând voi că nenia o să vă și apere și scape apoi, dar este scris: „numai Eu vă scap, numai Domnul vă poate scăpa, Cuvântul lui Dumnezeu, nu vă scapă nici mămica, nici bunica, nici tăticul nici fratele, nici vecinul, nici statul, nici străinul, nimeni nu vă scapă, nici nenia, ci numai Dumnezeu te scapă măi omule, măi creștine...” ceva de genul ăsta e scris pe undeva prin Cuvânt dar am uitat citatul exact, așa că nu vă bazați că aduceți roade, jertfe de bun miros prin minciună ori prin patima cu care născociți sau în mod viclean practicați argumentația unei cauze... că nu faceți decât să împroșcați acuzatul cu tot noroiul strâns în voi, pe care-l credeți noroi, și care e socotit noroi de către gLumea bună, de către aristocrația din care ați vrea să faceți și voi parte, ca apoi osândind engross să iasă astfel mai clar acuzatul ca fiind vinovat... deci „e vinovat că e(sic!) alții vinovați!” și astfel vă demonstrați că sunteți penibile în circăria asta avocățească, fiindcă voi nu demonstrați faptele ca fiind asemenea cu ale furului trăitor al fărădelegilor ci asemănarea o insinuați inventând voi faptele prin asocieri exagerante și tendențioase, viclene, urâte și feroce... lucru ce nu șade bine niciunui procuror! Darmite unui creștin ortodox?! Cu atât mai mult unor lingviste frumoase și simpatice și vesele ca voi ce se ocupă cu infrumusețarea cuvintelor și a limbii.
continuarea mai jos
Last edited by vsovivi; 08.03.2010 at 13:14:48.
|