Citat:
În prealabil postat de sergiu
Ory, cred ca tu stai intr-o tara catolica sau protestanta. Cel putin asa ai gandirea.
Sa-ti spun un mic secret sa nu ne auda nimeni: ACEI CALUGARI SUNT FERICITI CA AU ACELE SUFERINTE! Pentru ei ar fi o nenorocire sa stea intr-o manastire cu confort 5* si burta plina! "Iar ce veti trage pentru numele meu vi se va da insutit in Imparatia Tatalui!". Crezi ca ei vor sa stea in confort si sa nu aiba nevointa? Plus ca atunci cand ai tot felul de suferinte fizice (foame, frig) astea te ajuta sa lupti mai usor cu ispitele spirituale. Evident ca mi-e mila de ei, dar sunt sigur ca ei ar alege exact traiul pe care i-l au.
Evident ca daca ma intrebi pe mine eu pun pret pe confort. Dar eu sunt om slab, nu sunt calugar...
|
....." e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune ! "
Da, esti slab, dar nu pentru ca iti place confortul, ci pentru ca in timp ce te complaci in confort, imi bagi mie in fata teoriile despre cat de frumoasa si binecuvantata este suferinta si saracia altora . Crezi ca daca nu esti calugar esti automat absolvit de sensibilitate si nevointe, sau cum ? Noi suntem datori sa concepem o astfel de posibilitate doar la nivel teoretic ? Unde este iubirea, unde este acea farama de simtire care care sterge lacrima de pe obrazul indurerat ?...Ai dreptate....nu la manastire , si nici dincolo de portile ei, daca sunt porti ferecate de atatea teorii incompatibile cu credinta.
Stiu prea bine cat de " fericiti " si multumiti sunt calugarii care rabda multe, mult prea multe.....