ultima continuare la...
MM:
„De aici, de la simpatiile cu sectanții, până la a-i vizita și a te ruga împreună cu ei – lucru blamat de canoanele ortodoxe – nu mai este decât un pas. Aici rezidă pericolul tratării cu superficialitate a temelor religioase de către cei care nu au pregătirea necesară, ci doar o bună și solidă părere de sine.”
Deci iată cum minciuna prinde proporții și cum inqqqiziția devine la ea acasă demonstrând-mă eretic și-mi dă și anatema, că doar nu mai e decât un pas! Că doar lingvistele au dedus așa ca la Ploiești... Ca la sfârșit să afirme ele că tot eu sunt cel care a tratat cu superficialitate, eu care le-am demonstrat mereu cât de absurd susțin ele și superficial și ușuratic, susțin ele, cu tărie, și cu multă pompă și alarmare ca și cum ar trage mereu pe pisikaa lui nenia de coadă, că ar rezulta din texte, nimic altceva decât eresuri și sectarisme, defapt fabulațiile mințiilor întunecate ale lor pline de toate sectele și sectarismele și ereziile cu care și-au szmolit ochiul lor cel drept care trebuia să le fie lumina trupului dar ele văd mereu ca fățarnicul cu bârna în ochi paiele de la vecini, dar iată că nici paiele scoase de ele și aduse pe tapet nu erau paie ci erau niște ace pe care le-a vârât nenia sub unghii prin beciurile de tristă amintire ori le-a vârât un om rău și vrăjitor în păpușile pline cu tărâțele ce ieșeau din bârfele lor ca să moară vecinul cu capră cu tot, uitând ele că firul acesta de discuție dovedește clar și evident că tratatrea superficială, fără pregătire teologică, în mod tendențios și absurd nu-mi stă mie în caracter și în obijnuință și în obicei ci firește rezultă pentru orice om cu scăunel la cap că putoarea ce șade pe drăcovenie vine din curtea lui nenia care și-a angajat aceste două sărmane ignorante lingviste ca să-i faca treaba lui, aia murdară și vicleană, promițându-le un loc bun în LOJE. (adică desconsprând sensul: în JEOL und J se scrie uneori și SH!)
Deci dragele mele surori creștine nu mai fiți așa de fraiere să credeți mereu că numai eu sunt ereticul sau sectantul, că doar v-am spus că eu v-am iertat mereu, și vă iert iar, și air, că știu cine-i de vină, eu și păcatele mele, dar dacă voi o să tot insisistați până în pânzele albe sau negre să vă puneți plăci de plumb pe cap... eu vă las și n-aveți decât că doar credința e liberă... și dacă voi credeți apoi ca fariseii și saducheii că Domnul din Cuvântul lui Dumnezeu e eretic și sectant, n-aveți decât... eu nu vă contrazic ca să mă cert cu voi căci ispispita atât așteaptă: fraieri ce cad în multiispitele duble și viceversate, și eu nu advocățesc ci în mod liber am mărturisit că e Dumnezeu de la Dumnezeu trimis de Tatăl! Căci nu după altceva Îl veți cunoaște decât după roade Îi veți Cunoaște pe fiii împărăției, lovind textele de Piatra : sf. Petru și Pavel și poporul lui Dumnezeu... și văzând voi Lucrurile pe care le-a Mântuit și le-a înnoit și le-a plămădit Mâna Sa... Mângâierea cea nouă a Noului Ierusalim așa veți cunoaște că „Eu Sunt”, dar mie mi-a fost ușor să cred doar din textele citite pe sărite fiindcă eu nu caut să mă îndoiesc ca să mă înalț ci mai degrabă caut să cred, dar nu absurd ori orbește ori fără a cerceta scripturile, ci căutând și la roadele care au fost ori care or să iasă din sămânța pusă în pământul cel bun... și apoi udată mereu... de sus... cu lacrimi dulci ca să fie pază și să nu vină un nenia rău ca să-și cultive apoi prin flatări neghinele și tăciunii lui aia răi care nu pot să facă roade bune, căci pomul rău nu poate să facă roade bune. Dar fără pămîntul cel bun e zadarnic să vorbești ori să pui sămânță în deșert fiindcă în deșertăciunea deșertăciunii nu ies decât pui de goană după vînarea de vânt, căci aia este toată înțelepciunea smintită... căci fără Cuvântul lui Dumnezeu poți să câștigi lumea întreagă căci nu o să ai în ziua aceea ce să dai în schimb pentru sufletul tău.
„au nu se vând două vrăbii la un ban?”
Last edited by vsovivi; 08.03.2010 at 13:40:20.
|