Poate ca n-ar fi rau ca in Duminica Mironositelor sa gasim o modalitate de a accentua importanta acestei zile. Asa, pur si simplu pentru a se crea un contrast intre Purim si aceasta duminica in care femeia crestina a indeplinit un rol important. Nici eu nu stiam exact semnificatia zilei de 8 martie.
De fapt, femeia crestina are un rol extrem de important in mentinerea credintei crestine. Iar acest lucru trebuie incurajat intr-un fel de biserica si de societate. Multi au ajuns sfinti datorita educatiei primite in copilarie. Femeia crestina isi indeplineste menirea atunci cand, alaturi de hrana si de imbracaminte, le asigura copiilor si hrana duhovniceasca si vegheaza pas cu pas pentru mantuirea familiei sale. Fireste, alaturi de un sot credincios.
Daca acesta e mai supeficial in ale credintei, femeia poate prelua comanda pe taram duhovnicesc.
Sa ne ajute Dumnezeu sa luam decizii intelepte pentru a ne bucura de fiecare zi daruita de Dumnezeu, indiferent daca suntem barbati sau femei. De fapt, a sti sa ne facem din viata sarbatoare nu inseamna neaparat sa petrecem paganeste. Exista modalitati duhovnicesti care ne pot aduce mult mai multa fericire. O viata sfanta este o sarbatoare inca de aici de pe pamant, in ciuda ispitelor inerente. Ca sa nu mai spunem ca trecerea la cele vesnice se face tot spre fericire vesnica.
Ce praznic, ce sarbatoare omeneasca poate sa egaleze cu o clipa petrecuta in Rai? Daca avem in vedere bucuriile vesnice, desi nevrednici de acestea suntem, poate ca vom accepta si mici sacrificii pentru a-i acorda intaietate Cui merita.
Eu cred ca si maine (9 martie) este o ocazie de a-i felicita pe cei care nu poarta nume de sfinti.
|