Citat:
În prealabil postat de ory
....." e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune ! "
Da, esti slab, dar nu pentru ca iti place confortul, ci pentru ca in timp ce te complaci in confort, imi bagi mie in fata teoriile despre cat de frumoasa si binecuvantata este suferinta si saracia altora.
|
...suferinta si saracia altora pe care acestia si-au asumat-o constient! Nu intelegi conceptul de mucenicie!
Citat:
Crezi ca daca nu esti calugar esti automat absolvit de sensibilitate si nevointe, sau cum ? Noi suntem datori sa concepem o astfel de posibilitate doar la nivel teoretic ? Unde este iubirea, unde este acea farama de simtire care care sterge lacrima de pe obrazul indurerat ?
|
Tocmai din iubire si consideratie am scris ce am scris.
Citat:
...Ai dreptate....nu la manastire , si nici dincolo de portile ei, daca sunt porti ferecate de atatea teorii incompatibile cu credinta.
|
Din ce scrii se pare ca nu ai inteles nimic din crestinism. La biserica la care merg eram la spovedanie, era frig si intuneric in biserica. Culmea, asta mi-a si placut si-mi place, ca acele conditii sunt ca acum 1000 de ani si nu ca bisericile alea protestante care arata ca Sala Palatului in interior, cu caldura, cu mocheta groasa, scaune moi, si in spate e postul DJ-ului cu aparatura de sonorizare mai ceva ca in Bamboo. Nu, eu vreau ca atunci cand vin la spovedanie sa fie luminata biserica doar de cateva lumanari/candele si sa fie... frig! De ce? Asa-mi place mie...
Citat:
Stiu prea bine cat de " fericiti " si multumiti sunt calugarii care rabda multe, mult prea multe.....
|
Acesta este unul din motive pt care nu m-am dus la manastire: ca sa nu cartesc dupa aia ca vezi ce greu e sa fii monah si sa prejudiciez ideea de suferinta asumata a unui monah. Nu as fi vrut sa arunc o lumina nefavorabila asupra ideii de monahism prin tanguielile mele de 2 lei... Nu cred ca ti s-a plans vreodata un monah despre ce nasoala e viata lui. Cred ca ai vazut tu ce ai putut si ai tras concluziile prin prisma ideilor proprii.
Iti aduci aminte ce i-a spus Iisus lui Petru cand acesta a propus sa se opuna arestarii Sale: "Mergi inapoia mea, Satano!". Adica sa se opuna martirajului ar fi fost ceva de neconceput pt Iisus! Ar fi insemnat o ratare (si Dumnezeu nu rateaza niciodata!)! Cam acelasi lucru e si pt monah daca s-ar opune nevointei, ar insemna ca degeaba s-a lepadat de lume! Am un respect foarte mare fata de acei care au puterea sa se jertfeasca si sa mearga la manastire, de aceea am scris ce am scris.
PS Va sfatui pe cei care sunteti centrati pe material sa cititi Biblia, eventual cu interpretare!