Citat:
În prealabil postat de costel
Sunt de acord sa nu daruim flori doar pentru ca este 1 martie si 8 martie. Eu nu daruiesc pentru ca este inceputul primaverii sau ziua femeii, ci pentru ca persoana careia ii daruiesc imi este draga.
Nu am nimic impotriva celor care daruiesc flori pe 1 si 8 martie, am ceva cu cei care nu cunosc bucuria de a darui o floare. Asa ca decat deloc, e bine si pe 1 si 8 martie. Poate acestea vor fi zilele care ii vor trezi pe multi la a darui flori si in alte zile.
Se vorbeste des ca ziua femeii ar fi duminica mironositelor. Foarte bine ca Biserica nu a uitat de femeie, dar daca in aceasta duminica barbatul nu va darui flori, ar trebui sa-i fie rusine ca a criticat zilele 1 martie si 8 martie. Cred ca cel care a daruit o floare, chiar si intr-o zi care nu este recunoscuta de Biserica, este superior celui care nu a daruit niciodata flori.
|
Nici eu nu am nimic impotriva celor care daruiesc flori de 1 si 8 martie.
Dar eu nu vreau flori in aceste zile!
Ma refer la propozitia ingrosata.. sotul meu nu-mi daruieste niciodata flori!
De la inceputul relatiei noastre am refuzat florile (chiar i le-am dat inapoi) in zilele de primit flori (sarbatorile comerciale ale "pretuirii"), am refuzat flori in loc de scuze etc..
Este mult prea simplu sa dai flori.. si artificial.. si nu inseamna nimic, in opinia mea. Printre cele mai frumoase lucruri pe care mi le-a daruit se numara o branza cottage (da! ca el nu ar manca asta nici sa-l bati, dar s-a gandit la ce-mi place mie), ceai de iasomie (pt ca a stat douazeci minute intre rafturi sa miroasa ceaiuri - el nu bea ceai)...
Astfel de lucruri.. vreau sa-mi arat afectiunea.. ma fac sa rad (nu o luati personal).
Exista in permanenta ocazii sa-ti arati afectiunea.. In primul rand daca ii usurezi ei povara! Este suparata? Ai rabdare si o asculti o ora, doua... Este ocupata? O ajuti! Adica, ce flori?! Ma iubesti? Pai spala si tu covorul acela (pe care oricum trebuie spalat in aprilie).. Florile sunt scuza (cand NU esti in stare sa-ti ceri iertare!), tin loc de cuvinte (de care avem nevoie), tin loc de ajutor.. dar toata lumea este multumita ca deh, a primit flori de 1 si 8 martie.
Cat despre pretuirea femeii in Biserica Ortodoxa.. eu gasesc ca este pretuita!