View Single Post
Vechi 08.03.2010, 15:23:01
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Cand ii numesti pe Sfinti "persoane presupuse desavarsite" de fapt pacatuiesti impotriva Duhului Sfant. Si nu stiu daca stii, dar acest fel de pacate NU se iarta:
- Să nu întristați Duhul cel Sfânt al lui Dumnezeu, întru Care ați fost pecetluiți pentru ziua răscumpărării. (Efeseni 4,30)
- Evanghelia dupa Ioan 14,26: Dar Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe Care-L va trimite Tatăl, în numele Meu, Acela vă va învăța toate și vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu.

Sfintii nu au vorbit de la ei, ci de la Duhul Sfant.
Poate ca m-am referit la Arsenie Boca pe care multi il considera sfant, dar eu nu-l consider decat un calugar ieromonah care, uneori vorbeste foarte frumos si intelept, dar alteori bate campii si vorbeste dur despre lucruri despre care nu are habar, ci doar isi inchipuie...insuflat de duhul Sfant, probabil.
Cine spune ca am pacatuit Impotriva Duhului Sfant ?, sau, ca nu sunt iartata...ce va mai place credinta aplecata spre neiertare, blestem, gravitate si toate alea cate suna groaznic, nicidecum gingas.
Nu cred ca am pacatuit astfel impotriva Duhului Sfant, caci nu as indrazni sa-L hulesc pe Dumnezeu, insa un om pot sa-l cantaresc dupa putinta, la fel de omeneasca, mai ales atunci cand imi pune pumnul in gura si ma obliga sa ma culc cu sotul numai o data in viata , daca vreau doar un copil sa procreez...iar sotul sa se duca astfel pe campii.
Cine spune ca un pacat nu este iertat, tu ? Eu stiam ca Insusi Dumnezeu l-a iertat pe Sf. Petru dupa ce acesta s-a lepadat de Dansul...Vedeti !, vedeti cum vorbiti voi din carti fara sa va pese daca are vre-un rationament, chiar si religios , sau sa interpretati doar asa ca sa faceti pe oamenii cu frica de Dumnezeu...cica.
Stai fara griji, nu te mai ingrozi tu de mine, ca are cine sa o faca, Acel cineva care ma cunoaste cel mai bine fiindca m-a creat, tu ingrozeste-te de realitatea din jur neconforma cu credinta, in pofida atator scrieri si lecturari mistice.

Last edited by ory; 08.03.2010 at 15:28:52.
Reply With Quote