View Single Post
Vechi 08.03.2010, 15:51:24
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Nu, uite cum e:
Scrie in Sf. Scriptura, ca putem, din nestiinta, sa pacatuim impotriva Tatalui si a Fiului, dar nu impotriva Sfantului Duh.
Sfintii, indumnezeindu-se, au primit Duhul Sfant, Care a vorbit prin ei, caci ei nu au scris de la ei, ci de la Duhul Sfant. Este intelepciunea, pe care ne-o da spre inteleptirea noastra Dumnezeu. Nu este deci permis sa pacatuim impotriva Duhului Sfant, acesta fiind unul dintre pacatele , care nu se iarta. La fel nu se iarta, daca ne bazam pe bunatatea si iertarea lui Dumnezeu, pacatuind mai departe. scrie in orice carte de rugaciune; am avut si topic cu aceasta tema.
Cred ca vorbesti prea usor de pacatul impotriva Duhului sfant.
Din cate stiu eu inseamna sa refuzi categoric, cu buna stiinta, lucrarea Duhului in viata ta, fara sa te pocaiesti nici pe patul de moarte; cum anume se manifesta asta in viata fiecaruia, numai Dumnezeu ne va spune la judecata.

A judeca spusele unui sfant nu este nicidecum acelasi lucru cu pacatul impotriva Duhului Sfant, desi poate fi uneori pacat.