Nu vreau sa imi spui cum face sau ce zice un demonizat. Problema mea este urmatoarea: ai vazut vreo criza a unui epileptic de exemplu? Sau vreo criza a vreunei persoane ce sufera de psihoza? Ma indoiesc ca cineva (sau cu foarte rare exceptii)de pe aici are studii de specialitate si mai ales experienta in domeniul patologiei psihice. Am citit o carte pe care o recomand celor interesati de subiect... C.G. Jung, `Pshihologia fenomenelor oculte` (vol. 2 din `Opere Complete`). Nenea ala acolo explica in mod cum sta treaba cu fenomenele astea. Explica cazuri de spiritism si altele... Explicatiile lui sunt folosite si de noi pt. a demonstra `nebunia` unor persoane care vb. cu spiritele (gen familia Fox etc). De asemeni, se lamuresc chestiuni precum `inconstient colectiv` etc. Acum, te intreb, ai pregatirea MEDICALA necesara pt. a-ti da cu parerea daca este vorba de probleme psihice sau de altceva? Sau altfel spus, preotul respectiv avea o astfel de pregatire? Nu era mai bine sa o duca intai la doctor si apoi in fct. de ce zicea doctorul (putea sa zica: `Domne, nu stiu ce are... nu am mai vazut asa ceva) sa isi puna problema posedarii...
Si chiar daca era posedata, el trebuia sa aiba grija sa nu o OMOARE (fie si involuntar). Stiu cum se fac exorcismele... nicaieri nu spune ca trebuie sa tina persoana respectiva fara apa si fara mancare nu stiu cate zile. Daca el credea ca un astfel de POST FORTAT ar fi avut efect, se insela amarnic...
Revin, bietul om, in simplitatea lui, a fost convins ca face un lucru bun.... asta nu inseamna ca trebuie sa nu vedem ca a gresit.
|