In nr de saptamana al unei reviste este un articol CALVARUL CRUCII intins pe o pg intreage care cuprinde relatari ale Apostolilor cu privire la rastignire. Mi s a parut interesant chiar daca cuprinde si unele texte gnostice. M am gandit ca autorul vrea sa para obiectiv dar… m am inselat.
L a sfarsitul articolului era si pararea autorului. Potrivit acestuia soldatul care i a dat lui Iisus fiere cu otet era ucenic al lui Iisus. Acest soldat se intelesese in prealabil cu Iisus ca in acel amestec sa fie si o substanta care sa provoace MOARTEA CLINICA A LUI IISUS. Acest amestec trebuia sa ii fie administrat lui IIsus la ora 15., pt ca altfel nu isi producea efectul la timp. Daca Isus nu murea inainte de apusul soarelui i s ar fi zdrobit picioarele aceasta avand drept rezultat MOARTEA propiu zisa a MANTUITORULUI
IIsus trebuia sa moara inainte de apusul soarelui deoresce incepea Pastele si era interzisa orice fel de activitatea.
Si uite asa, concluzia autorului este ca dintr un vas s a nascut crestinismul si biserica.
Sincer mi a part rau si m am intristat pt ca un astfel de articol apare acum cand mai este putin si sarbatorim INVIEREA si mai ales intr o revista ai carei cititori sunt in majoritatate ortodocsi..
|