Citat:
În prealabil postat de mariamargareta
Vsovi spunea:
“Piatră a fost și rămâne sfântul Petru și Pavel (sic!) care au mărturisit și au crezut și au urmat pe Hristos, iar piatra vie:
“Tu, cel uns cu ungere din cer, tu, popor de azi al lui Hristos, păstrează-te sub harul Său, căci prin harul Domnului ești tu acum piatră a bisericii ce va să fie, biserică mărturisitoare prin Hristos, prin duhul proorociei, care naște fii lui Dumnezeu. Pace ție! Binecuvântare arhierească așez peste tine” (Citat din Cuvântul pucios din 28-02-2010).
nu contrazice și nu anunță înlocuirea pietrelor cum susți(sic!) dumneata, sau te doare că Dumnezeu a mai ridicat din alte pietre pe fiii lui Avraam?
Răspuns:
Pucioșii pretind că Biserica Noul Ierusalim este singura Biserică adevărată și mărturisitoare din vremurile noastre și propun o nouă piatră de temelie pentru această Biserică: “poporul pucios”. Vsovi o consideră în comentariul său “piatra vie” deși Biblia spune că Însuși Hristos este piatra cea vie:
“Apropiați-vă de El, piatra cea vie, de oameni într-adevăr neluată în seamă, dar la Dumnezeu aleasă și de preț;
Pentru că scris este în Scriptură: "Iată, pun în Sion Piatra din capul unghiului, aleasă, de mare preț, și cel ce va crede în ea nu se va rușina". Pentru voi, deci, care credeți, (Piatra) este cinstea; iar pentru cei ce nu cred, piatra pe care n-au băgat-o în seamă ziditorii, aceasta a ajuns să fie în capul unghiului,...” (1Petru 2: 4,6,7)
Sfântul Petru (și nicidecum “sfântul Petru și Pavel” cum crede Vsovi) este cel pe care se așează învățătura Bisericii mărturisitoare, căci el este cel care-L mărturisește primul pe Hristos, dar nu de la el face aceasta, ci de la Tatăl:
“ Iar Iisus, răspunzând, i-a zis: Fericit ești Simone, fiul lui Iona, că nu trup și sânge ți-au descoperit ție aceasta, ci Tatăl Meu, Cel din ceruri.
Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui.” (Matei 16, 17-18)
|
''Piatră a fost și rămâne sfântul Petru și Pavel (sic!)'' , nu e nici un (sic!), fiindcă eu nu împerechez lucrurile gramatical ci duhovnicește, nu ți-am mai zis? și nu e scriere ci scriere pe forum ca un dialog, ca o vorbire unde referirile se înțeleg nu doar din text ci trebuie să ai un simț perspicace ca să pricepi unde anume bat și cum leg raportările din discursul, prelung... deci nu e ''rămân piatră'' ca și cum s-ar referi la fiecare în parte ci ''piatră a fost și rămâne sfântul... Petru și Pavel'' ca și cum împreună ar forma o păiatră unică, un fundament, o fundație de piatră ridicată pe stâncă dar voi nu pricepeți gramatica mea... ci mereu săriți împreună cu turma de porci în mare ca apucate de un duh rău ori necurat, un duh (sick!).
La
susți e doi de ii, mare scofală, că ai găsit acul în carul cu fân plin de
susții cu doi de ii deci iată ai găsit ceva cu care să demonstrezi că ești și chițibușară, deci iată absurditate dusă la extrem, dar mă mir cum dumneata te încăpățânezi ca căutând paiele să nu vezi ditamai bârna, din cutia ta cu ace, pe care le înfigi nonșalșant în păpușile care parcă ies din texte așa cum a ieșit vițelul turnat, că aia ziceți voi că rezultă, mereu ziceți că rezultă: niște păpuși meșterite de voi, cărora le înfigeți apoi ace în diferite organe sau mădulare în încercarea voastră disperată de a scăpa păpușile de duhul rău ori de a muri unii care vă contrazic arătându-vă cât sunteți de absurde, căci dacă nu aveți dreptate lapidați pe cel cu care dialogați, trăgând mereu în pianist, dar duhul ăla rău nu o să iasă cu una cu două ci vă înghite pe voi pe zi ce trece și nu păpușile sunt de vină, căci ăla e duhul lui nenia care vă papă fiindcă v-a angajat ca să-i faceți treaba asta murdară și vede că nu prea sunteți în stare de nimic... deci mă mir cum nu vedeți sula (nu e apropo erotic, ci este o sculă de dat găuri în piele) dintre acele de gămălie și de siguranță din cutia fermecată cu ace de cusut cu ață albă?
Păi Hristos nici pe Cruce nu a fost singur ca piatră ci iată și acolo a fost mărturisit de un tâlhar, ca mai înainte să fie mărturisit de un orb înaintea siniedrului, care a crezut și apoi a crezut și că Hristos Iisus este Fiul lui Dumnezeu deci nu numai Hristosul ce avea să vină... deci vezi dumneata cine este piatra cea vie? nu aceluia cui i se pregătește ci cui se nimerește... căci sfântul Petru și Pavel mai târziu au devenit și ei pietre vii, asta este altă mâncare de pește...
Iar acolo unde locuiește Dumnezeu, acolo poți fi sigură că și dacă nu faci nimic altceva decât stai și tu acolo printre ei, vrei nu vrei, devi și tu piatră vie... neluată în seamă de zidari... deci și dumneata citind atât de multe din Cuvântul lui Dumnezeu ești și dumneata o mică pietricică... vie, doar că acum te-ai pus dea curmezișul, dar o să vină vremea când iar o să crezi, că n-ai cum să nu vezi Adevărul decât dacă nu mai vrei.
Deci eu cred bine cum cred! pe când dumneata ești complet pe dinafară că nu pricepi ce este aia cinstea! ci iată și aici ai invârtoșat sensurile pietrei vii susținând că sfântul Pavel n-ar fi ci doar sfântul Petru, păi nu L-au mărturisit și ceilalți mai târziu pe Iisus ca pe Hristosul, ca pe Fiul lui Dumnezeu, ca pe Cuvântul lui Dumnezeu? L-au mărturisit până la moarte dar iată că tu crezi că doar Petru este Piatră, pentru că a fost numit Petru, ori Chefa, dar dumneata nu știi pentru ce a fost numit el așa. Păi dacă susții că el este Petru cum atunci și Hristos e Piatra din capul unghiului? Iar dacă Hristos e Piatra din capul unghiului atunci ce nume și cu ce referire i-a dat Hristos sfântului Petru botezândul cu numele Petru pe Simon, fiul lui Iona? Deci dumneata nu pricepi nimic dar bine că știi da cu parul. Tot e ceva. Dă-i înainte tot în capul meu că cucuiele o să vezi dumneata că or să iasă mereu în al tău.
Deci citește încăodată ce a zis sf. Ioan Botezătorul și atunci o să pricepi! Că eu așa pricep că Simon Petru a fost un bolovan botezat de Ioan din care Dumnezeu a ridicat un fiu al lui Avraam, așa cum a mai ridicat unul, pe Zaheu Vameșul care s-a pocăit căci a zis ''și acesta este un fiu al lui Avraam''... deci iată taină, iată mister, iată Piatră și iată fiii ai lui Avraam... iar sf. ap. Pavel este și el împreună cu ei ca să facă piatră tare, pe care porțile iadului nu o pot birui, dar deși este cel mai mic dintre apostoli, totuși este un vas ales, de mare cinste, deci iată că și el este și mărturisește aceiași piatră.
Deci ți-am demonstrat că eu am dreptate și de data asta iar tu ești o teoloagă școlită la școala lui nenia cu care nu faci decât să ispispitești copiii spre desfrânări justițiarde... spre bucuria de răul altuia, de a se ocupa și ei de fariseisme gramaticale trecută apoi la textele scripturilor, ca să acuzi cu teroarea și spaima de secte și eresuri uitând să realizezi cine e defapt tiranul, și dacă nu v-aș fi zis să nu vă jucați cu focul... dar voi vreți mereu să udați canapeaua... dar atunci nu veniți pe canapelele mele ci mergeți de udați canapelel lui nenia... ca măcar cu atât bine să vă alegeți și voi, că ați dat ceea ce merita aceluia cui merita, deși este scris ca ''să nu răsplătească cineva răul cu rău!'' căci ''dragostea nu socotește răul și nu ține în seamă răul și nu-l pune la socoteală fiindcă ea se bucură de adevăr și nu de nedreptate, răbdându-le pe toate fiindcă nu caută ale sale'' ceva de genul ăsta.