Citat:
În prealabil postat de Dumitru73
Vezi ca parintii au tendinta de ai acorda mai multa atentie copilului mai mic.
Dar ce crezi ca ar simti copilul tau, mai mare, daca ar stii ce gandesti tu despre cadourile facute de al pentru tine?
Iti spun eu. Pentru el ar fi o dezamagire crunta.
|

Nu este vorba despre cadourile copilului la modul general. Ci este vorba de existenta unor zile in care
trebuie sa facem anumite lucruri.. de ce?
Vreau ca macar sa constientizeze ce face, sa-si puna intrebari.. Sunt prea multe sarbatori laice. Unde locuiesc eu calendarul de gradinita al copilului este ticsit in sarbatori (in unele are zi libera de la gradinita). Ce invata din asta? Multe lucruri de sarbatorit? Sau dimpotriva: NICI UNUL! Si la modul general, vreau ca al meu copil sa se gandeasca el la ceea ce merita cu adevarat sarbatorit! Cati oameni adulti stiu sa raspunda la intrebarea "care este cea mai importanta sarbatoare"? Nu vreau ca ai mei copii sa ingroase randul necunoscatorilor!
(Apropo de sarbatori... ce rost are sa coci "mucenici" daca pe la biserica nu calci? Ce semnificatie mai are?

etc.)
Altfel spus: vreau ca cei doi copii ai mei sa observe ca doar unele zile le consider sarbatoare! Si le pot explica DE CE. Daca ei vor sa tina toate "sarbatorile", macar sa-mi arate ca au motive sa o faca (cand vor creste, desigur). Dar sa faca un lucru doar pentru ca "asa se face"..

sau cu argumente gen ca asa arati iubirea.. De o astfel de iubire eu ma lipsesc.