Subiect: Ateismul
View Single Post
Vechi 29.03.2007, 22:19:52
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Chupacabra
Citat:
În prealabil postat de calator
Si acuma probabil ar trebui sa ne ingramadim ca -ti demonstram tie ca exista Dumnezeu. Ceva de genul hai sa vad daca ma poate convinge cineva ca oricum o sa le arat ca eu sunt de neclintit.

Demonstreaza tu ca nu exista Dumnezeu si mai discutam
ahahahahahahahaa! ce-mi ceri tu mie este o chestie ilogica ,calatorule, daca nu stiai.
Stiinta pur si simplu nu functioneaza asha.Am fi ajuns noi la un asemenea progres tehnologic daca ne-am fi gandit asha?

Ca sa intelegi cat de aberant esti, iti cer sa-mi demonstrezi ca NU exista cacaciopul (da,recunosc ca este doar o inventie de-a mea, dar asta nu schimba lucrurile).
Cum am spus si in postul de mai sus...de ce sa CREZI in Dumnezeu cand nu-i poti demonstra existenta??
Inca o chestie care ma deranjeaza la atitudinea dvs este perspectiva limitata din care priviti lucrurile. Dvs stiti apriori cum o sa ma comport dupa ce o sa-mi aduceti niste dovezi irefutabile in privinta existentei lui Dumnezeu. Sunteti cumva omniscient? V-as ruga sa va pastrati concluziile la sfarsitul discutiilor,cand voi veni si eu cu argumentele necesare dezbaterii.
Existenta Lui Dumnezeu nu trebuie demonstrata. Pe DUMNEZEU in primul rind il simti. Prezenta Lui trebuie simtita , prin omniprezenta in toate ce sint, in cele vazute si-n cele nevazute. Atunci cind nu- I simti prezenta, s-au te indoiesti de existenta Lui esti afundat complet in nimicimea ta , golita de orice continut si far de sens, precum o corabie-n deriva. Prin insasi existenta noastra aici pe acest pamint, demonstreaza existenta Lui. Ori consideri ca noi am fost creati de stinta ? ? ! . Insasi acest pamint pe care vietuim , cu toate minunatiile lui si miracolele zilnice, demonstreaza existenta Lui. Ori crezi, ca acestea au fost create de stinta ? ? ! . Arunca-ti privirea-n sus pe cer spre universul infinit . Ori si el, universul, a fost creat de stinta ? ? ! . Neacceptarea existentei Lui DUMNEZEU, denota mult orgoliu, egoism si limitare a gindiri dusa pina la absurd . Neacceptarea Lui este lipsa crasa de simtire primara care are ca rezultat nesimtirea pura in ansamblu ei. Este exact cum ai pune problema, spre exemplu, sa demonstrezi 1 + 1 = 2 sau ca iubirea exista cu adevarat sau daca chiar adevarul exista cu adevarat. Insasi existenta acestui forum nu ar fi fost posibila fara El. A incepe sa demonstrezi existenta Lui este cum ai incepe sa demonstrezi infinitatea universului . Insasi inteligenta noastra este o farima in asa zisa "demonstratie" in existenta Lui. Stinta insasi , cu plusurile si minusurile ei , demonstreaza fara sa vrea existenta Harului DIVIN. Putem continua pina dimineata, dar n-are nici un rost, sa continuam sa demonstram unui "orb"ce frumoase sint culorile curcubeului sau surdului frumusetea unei melodi sau sa-i cerem mutului sa recite ceva din Eminescu sau................... .