Citat:
În prealabil postat de ory
Da, multumesc anna, pentru pont si pentru aluzie, constat ca este frumoasa lingvistica asta religioasa care a conturat orice cugetare omeneasca, spre folosul propriu si dojana celor care nu se conformeaza robotismului de asimilare integrala a cartilor religioase.
Din cate-mi amintesc, Domnul nu a vorbit despre apostazie, despre erezie, despre ecumenism si alte bazaconii pe care le asociem cu preamarita intelepciune capatata in timp de catre oamenii alesi ai credintei.
Dumnezeu a vorbit simplu, a vorbit clar, s-a manifestat simplu si prin fapte fara prea multe comentarii, a realizat lucrurile atat de frumos si pe intelesul tuturor incat, uneori cred ca nici nu era nevoie de atata imbrobodire verbala si atatea sensuri intortocheate oferite credintei in zilele noastre.
Deci, problema sta cumva in evolutie si metamorfoza si nu in incapacitatea amaratului de crestin de-a intelege atata harababura mistica.
S-apoi, cine vrea sa inteleaga, intelege, cine nu, nu , degeaba jucam noi tontoroiul permanent, ba cu cartea in mana, ba cu libera cugetare si...cu cartea in mana.
|
Mesajul iti era adresat, Ory.. dar nu numai tie (de aceea nu m-am referit doar la tine.. sunt multi care gandesc ca tine).
Dar sa stii ca NU este o critica.. ci mai mult o spaima.
Ca scrie negru pe alb ca vor fi inselati "si cei alesi". Avertismentul este pentru crestini!
Altfel spus.. mesajul se refera la mine (dar eu nici macar nu sunt "aleasa", sunt vai de capul meu).
Ideea este: cand te lepezi de Hristos nu realizezi ce ai facut! Este o lepadare involuntara, indirecta (daca vrei).
In masura in care ma afirm pe mine, cu dreptatea mea, cu binele meu, cu iubirea mea (toate lumesti, desigur).. implicit m-am lepadat de Hristos.
Este ironic sa ma gandesc ca atunci cand am citit prima data Biblia (eram extrem de tanara) nu am fost oripilata de cruzimea din VT (cum afirma ateii, de ex, ca au fost indignati).. ci am fost ingrozita de urmatorul paragraf:
"M-am răstignit împreună cu Hristos; și nu eu mai trăiesc, ci Hristos trăiește în mine." (Galateni)
si din altele asemenea am inteles la acea varsta (in scoala generala eram) ca un crestin traieste pentru Hristos.
Si nu am putut accepta asta.. mi s-a parut nedrept.. aceasta a fost sursa necredintei mele multi ani (eu vroiam sa traiesc pentru mine).
Nici acum nu traiesc pentru Hristos, dar cu ajutorul si mila Lui sper ca voi ajunge sa fac asta. (Important este doar sa inteleg in profunzime si de neclintit ca nu se poate altfel).
Ei, invatatura apostatica spune: bucurati-va, iubiti, fiti liberi.. (dar capcana este ca noi nu avem nici iubire, nici libertate, nici macar viata decat intru Hristos).