View Single Post
Vechi 08.03.2010, 20:18:55
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de ory Vezi mesajul
Draga Anca, uite cum cred eu in Sfintii Parinti !
Citesc si am citit despre ei, imi place ceea ce citesc pana in momentul in care sesizez paragrafe care, practic, instiga la pizma si rautate...le citesc, ma mir despre neconcordanta pe care o exprima fata de asa zisa credinta si ma gandesc ca, poate sunt teorii emise de alte persoane de-a lungul timpului si atribuite acestor sfinti, avand in vedere faptul ca s-au modificat multe scrieri si s-au strecurat in interiorul acestora si unele informatii mai deplasate de adevarata credinta. Daca nu este asa, nu ma intereseaza, pur si simplu nu cred in aceste teorii si merg mai departe cu ceea ce ma poate multumi ca si individ pus in fata unei carti de invataturi religioase. Astfel, ii respect in continuare pe Sfinti, ma inchin lor, dar apelez in acelasi timp si la propriul rationament. Ai inteles ? Chiar crezi ca este o indobitocire sa apelezi si la propria constiinta si la propria gandire atunci cand citesti cartile si invataturile Sfintilor si Marilor Duhovnici ? Oricum, multi oameni intortocheaza cele scrieri, le sucesc si le invartesc pana ajung sa le justifice rautatea si imaginatia limitata, asadar, nu au decat sa creada si sa spuna ce vor, dar mai ales sa se simta indreptatiti...
Eu nu cred ca este o dovada de incapacitate in intelegere, mai degraba cand se intampla viceversa cred ca devine o atitudine deplasata, fiindca, pur si simplu nu poti lua niste carti drept adevar pur mot a mot , fie ele si religioase, sau, mai ales religioase.
Cat despre ura, m-am cam incurcat acolo, dar am vrut sa spun despre ura si neresemnarea care pretinzi sistematic, ca exista in mine de fiecare data cand imi exprim punctul de vedere despre credinta, liber si necenzurat, ceea ce nu este adevarat.
Acum m-ai facut curioasa. Poti sa-mi spui care dintre Sfintii Parinti instiga la pizma si rautate? Invidia e un pacat si nu vad cum ar putea instiga... dar daca spui, atunci asteptam si restul informatiei.
Dar acum hotaraste-te: ori "intortocheaza cele scrieri", ori le iau mot a mot.
Cat despre credinta libera si necenzurata, ory, iar ne intoarcem la New Age, si nu e bine.
Dar abia astept sa ne scrii despre instigarea la pizma, ca doar nu am apucat sa citesc eu tot ce au scris Sfintii Parinti.
Reply With Quote