08.03.2010, 21:35:08
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Iana, ma intreb de ce faci afirmatiile de mai sus. Nu spune nimeni sa nu gandeasca omul, dar sa gandeasca corect. Asta e problema. Daca tot aduci vorba de Dumnezeu, te-ai intrebat de ce i-a binecuvantat cu multe si minunate haruri pe cei lipsiti de invatatura, de personalitate, saraci cu duhul, ascultatori si lipsiti de judecata aproapelui. Pentru ca adevarata intelepciune vine de la Dumnezeu si El o da celor, care mai intai reusesc prin stradanie de ani de zile, sa se curete de pacate. Lupta implica si lupta directa cu diavolul, ceea ce trebuie inteles ad litteram, nu la figurat. Si invingandu-l, dupa exemplul Domnului, au primit, ei cei smeriti, indumnezeirea. Si odata cu ea intelepciunea lui Dumnezeu. Iar in ei a trait mai departe Hristos.
Nu, Dumnezeu nu ne vrea idioti, ci intelepti, asemenea Lui. Mai important este filtrul Lui, nu al nostru, caci ce stim noi?!? Comparativ cu El, nimic!
|
Eu cred ca este important si filtrul nostru, ca o fi mai putin sau mai mult..important este faptul ca are rolul si importanta lui!
Cei fara scoala nu inseamna ca sunt prosti, pentru ca intelepciunea e si un dar de la Dumnezeu...cu care unii se nasc, de la sine...fara sa il primeasca intr-un anumit moment al vietii...eu asa cred si asa am vazut!
|