View Single Post
Vechi 08.03.2010, 21:35:32
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Anna, sper ca nu faci trimitere la faptul ca mi-as aprecia nivelul IQ-ului, pentru ca nu este deloc adevarat, nu pot sa spun unde ma situez si nu consider ca, neparat in sfera inteligentei, nici nu consider ca a gandi liber si fara constrangeri religioase de tot felul, reprezinta neparat o dovada de inteligenta.
Nu la asta m-am referit, ci la faptul ca nu se poate patrunde invatatura bisericii cu mintea logica. Ci cu intelepciunea, care tot de la Dumnezeu vine (cum a spus Anca).
Poate ca o sa fiu data drept exemplu de prostie, dar cand m-am hotarat sa imbratisez crestinismul si am vazut ca nu inteleg multe lucruri.. am avut o dilema: ce fac acum? Cum le interpretez? Am decis ca ceea ce nu inteleg sa iau ad literam. Lumea a fost creata in 7 zile? neindoielnic! Femeia a fost facuta din coasta lui Adam? Da! E existat potop si arca lui Noe? Precis!
Daca Dumnezeu va dori, imi va deschide ochii sa inteleg ceea ce nu pot intelege acum. Dar in nici un caz nu voi contesta scripturile ca sa-mi satisfac orgoliul prostesc al mintii mele!

Si pt ca discutia este despre cuplu.. am preluat si aplicat ceea ce spune invatatura bisericii, contrar logicii, contrar sfaturilor apropiatilor.. si a iesit perfect. (evident ca ispitele cu care ma confrunt eu sunt mici, dar oricum).

Last edited by anna21; 08.03.2010 at 21:40:59.
Reply With Quote