View Single Post
Vechi 08.03.2010, 22:15:54
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florinbrasov0 Vezi mesajul
Sa nu te superi pe mine, dar cred ca nu esti informat corect.
Pai chiar in cartea pe care am postat-o mai inainte Pr Arsenie spune despre necesitatea impreunarii sotilor nu numai pentru copii iti dau in continuare un citat:
"[..]In convietuirea casatoritilor nu-i bun nici abuzul, nici refuzul. Abuzul atinge pe sot, refuzul pe sotie. Cum Aceasta? Asa-i facut omul de Dumnezeu: barbat si femeie intr-un singur trup. Cu cunostintele contemporane de biologie, de endocrinologie si de neurologie putem intelege clar acest lucru.
Sistemul nervos , ca sa serveasca solicitasrile vietii in bune conditii, are nevoie de o buna si corecta functionare a glandelor noastre endocrine. Glandele acestea sunt insirate in numar de 7-8 pe toata verticala staturii noastre. [...]
Sexele (barbat si femeie) se cauta la maturitate unul pe celalalt, trecand peste orice bariere ale oricui. Totusi e buna (foarte buna chiar) si putina minte si cat de cat cunostinta pozitiva a faptului acesta, a continuitatii vietii prin nastere de prunci).
Constitutional, natura barbatului are o glanda in plus fata de a femeii: prostata. Aceasta glanda spune foarte multe si importante lucruri in iconomia vietii si in interpretarea corecta a foarte multe necazuri ivite in famili (pentru clarificare trebuie spus si numele produsilor de biosinteza ale glandelor: hormonii. Acestias sunt substante de biosinteza produse de glande si varsate in circuitul intern al sangelui, cu ajutorul caruia circula prin tot organismul, ei avand rol in activitatea si activarea sistemului nrvos, deci a tuturor, organelor in scopul de a mentne organismul intreb in bune conditii de viata interna si externa). Iata din tainele prostatei: acweasta sintetizeaza saruri ale acidului glutamic, substante absolut necesare sistemului nervos, atat al barbatului cat si femeii. Dar nu le prepara decat brbatul. Aici este explicatia fundamental biologica, in temaiul careia [i]femeia este atarnatoare de barbat/].
Fara substantele l;ui endocrine, ea se degradeaza nervos, mintal etc. Aici incepe sa se inteleaga de ce au urnari nefaste abuzul si refuzul.[..]"(Ridicarea casatoriei la inaltimea de taina pg 9-10)

Sugerez tuturor sa se intereseze temeinic inainte de a-si da cu parerea despre cineva sau ceva, inclusiv mie.
Bine, multumesc Florin, da, asta pare sa contrazica ceea ce scrie in alt parte (daca nu ma insel in aceeasi carte).
Din cate stiu eu foloseste tot teorii despre hormoni ca sa spuna ca este un mare pacat sa faci dragoste pe perioada sarcinii si a alaptarii (deci, vreun an, asa, cel putin). Sunt curioasa cum justifica hormonal acest refuz. ;-)
Ca si Iana, nu ma dau in vant dupa aceste teorii care reduc dragostea, fie ea si sexuala, la actiunea hormonilor. Dragostea fizica este pentru om altceva decat pentru animale. Nu degeaba cineva a zis ca organul cel mai erogen la om este creierul.. Dragostea fizica depinde mult de sentimente, de atitudini, de intelegere, la om.
Tind sa cred ca parintele si-a depasit aici nivelul de competenta, vorba lui Murphy.. Daca, repet, intr-adevar el a scris aceste lucruri.