View Single Post
Vechi 08.03.2010, 23:25:14
iana iana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.04.2008
Locație: romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Iana nu prea inteleg la ce sarit in extreme te referi.
Mie nu-mi plac lucrurile lipsite de continut (ca lui Ory, de fapt).
Se spune ca in cuplu se face aia, aia si aia.. si noi toti ne aliniem cerintelor. Dar de ce trebuie sa facem toate acestea? Cine ne-a indus ideea ca un cuplu arata asa si nu altcumva?
Noi am fost un cuplu traditional la inceput, am facut tot ceea ce se face conform ideii actuale de iubire si romantism.

Acum citesc ca multe lucruri sunt gresite, chiar pacate etc.. De ce opinia publica are mai multa greutate decat vocea bisericii? Poate ca tocmai biserica arata modul firesc de traire al cuplului.
Si eu am dat exemplul meu pentru a arata ca urmarirea idealurilor promovate la tv nu te duce automat la fericire, ci mai degraba la o criza existentiala.

Ca fapt divers, iubirea romantica actuala este modelata de televiziune. Numarul si felul relatiilor intime sunt modelate de tv. Studiile arata ca cine priveste mult la tv exagereaza importanta relatiilor intime si cantitatea lor. Copii cu tv in camera incep viata sexuala de la varste mai fragede si o fac mult mai des decat cei cu tv in living room etc...
Noi nu suntem constienti cat de deformata este perceptia realitatii in ziua de astazi.. dar de la inceput spunem ca sfaturile bisericii privind viata sexuala sunt anacronice si atenteaza la "libertatea noastra". De ce?

La asta ma refer: in prima faza spui ca faceai "tot ceea ce se face conform ideii actuale de iubire si romantism", apoi "am preluat si aplicat ceea ce spune invatatura bisericii, contrar logicii, contrar sfaturilor apropiatilor.. si a iesit perfect". Armonie e cand vine totul de la sine, firesc. Sa traiti pur si simplu voi nu cum va dicteaza societatea la fel si despre "aplicat ceea ce spune invatatura bisericii" raman la ideea ca trebuie sa discernem. Vezi ce zice Fani mai sus.
Reply With Quote