Pai, Iana, eu asta gasesc extraordinar.. ca dupa ce am zis ca raman cu ce spune invatatura bisericii.. lucrurile s-au schimbat in bine, iar eu nu am contribuit deloc! Toate solutiile care le-am gandit si comparat nu ar fi rezolvat nimic.. problema s-a evaporat .. pufff a disparut.

A fost o lectie pt mine. O lectie ca pentru prosti.
(nu vreau sa se inteleaga ca am facut eu ceva extraordinar, ca si in credinta s-au gasit intotdeauna oameni sa ma impinga de la spate.. si oamenii crestini care i-am intalnit mi-au spus: sa nu te abati de la invatatura bisericii ca o sa fie bine. Si un prieten de aici de pe forum mi-a tot vorbit despre cruce si despre cum nu trebuie sa o lepadam, chiar daca exista solutii lumesti usoare. Crestinii sunt oameni extraordinari, cel putin asa ii vad eu. )
"Firescul" de care vorbesti tu, Iana, este modelat de societate. Eu nu am crescut in mediu crestin, eu trebuie sa iau totul de la zero. Pun sub semnul intrebarii evidenta, pentru a vedea daca corespunde invataturii bisericii. Si de multe ori, ce luam drept firesc, este profund putred si corupt.
Citat:
La asta ma refer: in prima faza spui ca faceai "tot ceea ce se face conform ideii actuale de iubire si romantism", apoi "am preluat si aplicat ceea ce spune invatatura bisericii, contrar logicii, contrar sfaturilor apropiatilor.. si a iesit perfect". Armonie e cand vine totul de la sine, firesc. Sa traiti pur si simplu voi nu cum va dicteaza societatea la fel si despre "aplicat ceea ce spune invatatura bisericii" raman la ideea ca trebuie sa discernem. Vezi ce zice Fani mai sus.
|