Citat:
În prealabil postat de Sebastiana
Am vazut persoane epileptice,da,am vazut persoane posedate,da,dar nu imi place sa vizitez spitale de psihiatrie ca sa imi dau cu parerea d.p.acesta de vedere pt. ca mi se face rau.Cred ca sunt sensibila sa vad asa ceva pe viu si mai bine evit.Iar in cazul decedatei,nu stiu ,nu am cunoscut-o personal si banuiesc ca nici tu ca sa dezbatem noi astia mai mici.Parintele s-a gandit la ce zice Mantuitorul ca in cazurile mult mai grave "astfel de demoni nu ies decat cu post si rugaciune"cauta si tu prin Noul Testament si vei gasi.Este momentul cand Mantuitorul ii dojeneste,poate mai mult,ii mustra pe Sfintii Apostoli pentru putina lor credinta din acele momente si mai adauga sa nu se bucure ca scot demoni in numele Mantuitorului si ca li s-a dat lor puterea sa calce peste serpi si peste scorpii, ci ca numele lor sunt scrise in cartea vietii,cam asa ceva.Seba
|
Sebastiana, sunt de acord cu tine in ceea ce priveste `noi astia mai mici`... Problema este ca eu il incadrez si pe parintele respectiv in categoria asta.
Postul la care se refera Mantuitorul face referire la postul pe care trebuie sa il tina exorcistul nu exorcizatul (de asta Apostolii nu au putut sa il scoata, iar Mantuitorul da - `cauta si tu prin Noul Testament si vei gasi`...) Cu alte cuvinte, post trebuia (si probabil ca a tinut) preotul, nu sa oblige fata sa tina 9ca oricum, fiind un post fortat nu avea nici o valoare pt. sufletul ei... postul respectiv s-a transformat in infometare si atat...