Citat:
În prealabil postat de iana
Ceea ce a pus Dumnezeu in noi s-a pervertit prin pacat, dar omul este restaurat virtual de Hristos la Inviere. Deci fiecare din noi individual si cu discernamant sa facem in asa fel incat sa redevenim ce a fost Adam inainte de pacat. Sa inviem in noi ceea ce exista, dar e in stare de latenta.
Nu vreau nici eu sa vorbim in contradictoriu numai de dragul contrazicerii. Doamne ajuta!
|
Discutia asta imi aminteste de cea pe care am avut-o pe firul despre 'libertatea crestinului'.
Tot citind cele spuse de voi, vad ca Anna are mai mult tendinta sa puna accent pe ascultare neconditionata, iar tu, Iana, (si Ory, si Andrusca, si cu mine), pe ascultare dar cu discernamant deci cu aplicare a libertatii crestinului, pe care Dumnezeu ne-a restaurat-o prin botez. (nu, nu cred ca este gandire de tip New age, anna...)
Sigur, noua ni se pare ca este mult mai bine asa, dar totusi, cine suntem noi sa spunem ca este mai bine pentru toata lumea. Pentru unii, si mai ales in unele perioade ale vietii, poate ca este mai buna o ascultare oarecum oarba de anumite reguli. Tot citind ce scrie Anna imi tot zic asta. Daca pe ea acest fel de crestinism a ajutat-o sa se indrepte catre Dumnezeu si a ajutat-o si concret in casnicie.. este bun.