Vsovi spunea (cităm):
Mie îmi pare că din ce este scris în citatul dat de tine : „Mărturisesc încă odată că glasul Domnului se aude grăind deasupra așezământului sfânt, unde noi acum locuim în număr de paisprezece.” (Cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, Ediția 2006, pag.85)
din citat, rezultă că el mărturisește că el aude, și nu mărturisește că aud toți ceilalți 13 deși se poate presupune, ci fiecare dacă aude poate mărturisi asemenea acestuia, dar dacă spui dumneata că defapt nu aud decât Mihaela și Nicușor glasul sfânt ce vorbește deasupra locului unde locuiesc cei 14, atunci așa o fi, că or fi mărturisit ei și s-a scris pe undeva în cărți că numai ei doi aud în prezent, deci poate e sigur că doar ei doi aud glasul dăruit de sus și-L mărturisesc... iar ceilalți 12 poate Îl primesc tainic, Îl trăiesc, auzind așa ca și cum ar grăi piatra, sau apa sau vântul...
Citat:
MM:„Deci, cei doi se mărturisesc pe sine, nefiind posibilă vreo verificare a afirmației lor din partea unui singur martor măcar, necum doi sau trei, așa cum cere Scriptura.”
Păi dacă au auzit toți cei prezenți pe vremea sfintei Verginica și a Mariei ieșind glas din gura lor când ele dormeau în somn adânc și nu erau conștiente de ce se grăia prin ele, și dacă acum sunt doi care mărturisesc că aud Cuvântul de deasupra locului unde locuiesc cei 14, câți sunt în total? cel puțin 4, iar cum ceilalți 12 nu au negat, rezultă că e mai mult decât scrie în Lege și prooroci că mărturia a doi sau trei este adevărată... dar după roade îi veți cunoaște pe fiii împărăției... ca să nu vă îndoiți că sunteți înșelați și să puteți da liniștiți slavă lui Dumnezeu.
Aici se închide citatul după Vsovi. Urmează o Replică la cutremurul adus de Vsovi:
Citatul la care face referință Vsovi ar trebui completat cu încă o frază, ca să se vadă mai clar că nici Nicușor nu auzea și nu aude “Cuvântul”, ci doar îl scrie, așa cum îl primește el de la Mihaela. Deci, cei 14 “Evangheliști” pucioși erau “doi”: Mihaela Tărcuță. Din cei 14 “martori”, care se validau unul pe altul, cu pretenția mincinoasă că “toți aud Cuvântul” n-a mai rămas niciunul măcar.
A rămas însă la pucioși obiceiul de a minți nonșalant pe această temă. Vizitatorilor de ocazie care trec pe la ferma pucioșilor li se servește și azi gogoașa cu magiun din sâmburi de prună care spune că “toți cei 14 viețuitori ai mănăstirii sunt cei ce aud Cuvântul”. Iată un dialog purtat nu de mult între un redactor de la ProTv (Cristi Tabără) și unul dintre “cei 14 magnifici” (“fratele” Gigel):
REPORTER(Cristian Tabără): Cei mai mulți dintre membrii comunității Noului Ierusalim trăiesc și muncesc în așezământ, însă un număr de 14 au fost aleși să viețuiască în mănăstire și să audă direct Cuvântul lui Dumnezeu. Restul comunității nu are voie să intre în mănăstire și nici nu știe ce se află înăuntru. Cu atât mai puțin știu străinii.
Vă numărați printre cei care viețuiesc aici în mănăstire, sau…sus, în comunitate?
GIGEL(Gheorghe Pantelimon): …Ăă.. Da!...pot să zic că sunt… aicea… deși am fost … și cu băieții …și…
REPORTER(Cristian Tabără): Da!?
GIGEL(Gheorghe Pantelimon): Da!
REPORTER(Cristian Tabără): Asta înseamnă că, într-un fel, dumneavoastră ați corespuns cerințelor, ca să spunem așa …ăă… care au… ales să locuiți în această mănăstire … și înseamnă că vă numărați printre cei care aud “Cuvântul lui Dumnezeu”… în sfârșit...cum să zic…în primă instanță…
GIGEL(Gheorghe Pantelimon): Da!
REPORTER(Cristian Tabără): Explicați-mi, cum… cum e, să se întâmple asta?
GIGEL(Gheorghe Pantelimon): Asta este un… nu știu cum să vă spun, dar este un lucru care nu știu dacă se poate explica. Nu ține de… nu poți să explici așa ceva… e mai presus de… adică nu este o taină pe care să o ispitești, sau să…
Gigel se eschivează îngrozitor de prost la ultima întrebare, țintită și incomodă, a reporterului. Toți cei care au încercat vreodată să dezlege “taina” coborârii Cuvântului pe pământ (inclusiv “fratele” Gigel) au fost puși la punct de către liderii pucioși cu aceeași formulă interogativă: “De ce ispitești tu tainele lui Dumnezeu?”. Vrând-nevrând, "curioșii" au învățat bine lecția, iar acum o aplică altora. Așa că și Gigel i-o aplică mașinal lui Cristi Tabără, bâlbâindu-se, pentru că se știe pe sine că minte. Procedând astfel, el nu-i mai dă însă nici o șansă “ispititorului” Cristi Tabără, trimis de ProTv ca să-i “iscodească” pe pucioși în bârlogul lor.)
Gigel a mințit, răspunzând cu Da! la întrebarea care-l plasa și pe el între “cei 14, care aud Cuvântul lui Dumnezeu în primă instanță”.
Întrebare: De ce a mințit Gigel? Gigel n-a auzit niciodată Cuvântul în primă instanță, ci numai citit fiind de către Nicușor. Iar bâlbâielile lui, atunci când este rugat să explice cum “coboară” Cuvântul din cer, au o explicație extrem de simplă: nu poți descrie un fenomen care îți este complet străin.
Iată însă cum arată citatul cu pricina (mărturisirea lui Nicușor), completat:
„Mărturisesc încă odată că glasul Domnului se aude grăind deasupra așezământului sfânt, unde noi acum locuim în număr de paisprezece. Chiar eu sunt unul din cei care scriu cuvântul auzit și am de la Domnul misiunea să citesc Cuvântul Său poporului creștin hrănit cu această mană cerească. Încă mărturisesc că împlinesc aici tot ce-Mi spune Dumnezeu să împlinesc și nu mă îndoiesc în tot ceea ce-mi cere Dumnezeu să împlinesc. Sunt unul dintre cei trei slujitori aleși și unși de Dumnezeu în chip providențial și cu totul depășind legile firescului, martor al acestei taine... Ferice celor ce vor crede ca și mine... ” (citat din Cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, Ediția 1995, pag.60)
Și acum, comentariul:
Mărturisirea lui Nicușor este abil ticluită, sugerând (celor ce cred) că glasul Domnului se aude grăind deasupra așezământului sfânt, în care locuiesc în număr de paisprezece cei care îl aud.
Mesajul lui Nicușor este intenționat ambiguu. Se poate înțelege:
- ori că toți cei 14 aud Cuvântul,
- ori că Glasul coboară deasupra turlelor, dar nu se știe cine îl aude și cine nu,
- ori că Nicușor doar scrie Cuvântul, care este auzit de alții (sau și de el, nu se știe exact).
Singura certitudine care ni se propune este aceea că Nicușor scrie Cuvântul pe caiet, apoi îl citește celorlalți ca să-l audă și ei, pentru că ei nu l-au auzit.
Pe vremea aceea (pe la anul 1995) erau, într-adevăr 14 locuitori ai “mănăstirii”, dar niciunul n-a auzit “Glas” deasupra turlelor bisericii, așa cum se pretinde aici.
Trebuie însă specificat că astăzi nu mai locuiesc nici ca număr, nici ca persoane, cei 14 "auzitori" ai Cuvântului. În mesajele pucioșești publicate de vreo doi-trei ani încoace pe internet, se admite că “auzitori” ai Cuvântului sunt numai doi: Mihaela și Nicușor.
Cu toate acestea, după cum am văzut mai sus, se face referire în continuare la “cei 14”, ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat. Aceasta este o imensă mistificare. Azi nu mai sunt 14 trăitori în “Mănăstire”, iar dintre cei 14 care erau la data când Nicușor și–a făcut “mărturisirea” (anul 1995) astăzi nu mai locuiesc decât 2-3, la care s-au adăugat între timp alți “viețuitori”. Nici afirmația lui Nicușor că face parte dintr-o tripletă de preoți “unși în chip supranatural” nu mai este azi valabilă, îndată ce, între timp, unul dintre ei a dat bir cu fugiții.
|