Cit de departe sunt ateii si cei pe care ii ,,remorcheaza" de cuvintul si poruncile lui D.zeu . Ce are aface oamenii fara D.zeu cu Hristos ? Ateismul este o doctrina , nu este o floare la butoniera , este un sistem ideativ bine ticluit si opus ortodoxiei , dumnezeirii insasi , vietii si a mortii in ultima instanta , esenta vietii incepe abia din momentul mortii biologice !. Daca tu (oricine ai fi !) nu respecti , nu cinstesti si nu venerezi pe Tatal meu si pe Maica mea cum sa fiu eu prieten cu tine, nu pot, i-as trada pe ai mei iar ai mei sunt viata eterna . De la botez eu sunt purtator de Hristos (citi in Hristos v-ati botezat in Hristos v-ati si imbracat ) iar Hristos este acelasi de ieri, de astazi si in veasc (epistola catre evrei)si mai ales El nu se lasa batjocorit (Galateni 6,7). Pai in cazul acesta eu iubindu-ma cu ateii il tradez pe Hristos, il desfrinez pe Hristos cu mamona in graiurile si bratele caruia ma predau chipurile din considerente intelectuale , sociale , umanitare sau umaniste . Pai acest Hristos viu si neschimbat cind a venit sa mintuiasca lumea chiar asa de lipsit de ,,capacitati" a fost incit sa nu-si dea seama ca in timp , cindva vor aparea si ateii si sa ne zica citeva vorbe despre a fi una si cu ei ?
Ii iubim si ii avem aproape ca frati ai aceluias D.zeu pina in clipa in care se pune peoblema marturisirii doctrinei de credinte . Ei cred doar in om . De cite ori omul a vrut sa fie ceva fara D.zeu a cazut exemplar : asa a cazut Adam, asa a cazut Iuda si asa a cazu si papa de la Roma (dupa invataturile sf. Iustin Popovici -sirbul) Credinta lor este ,,fara D.zeu" adica cu omul . Acesta este dumnezeul lor la care se inchina : omul . Ce frumos spunea Hristos femeii samarinence : ,,...voi va inchinati caruia nu stiti iar noi ne inchinam caruia stim", eterne sunt cuvintele Evangheliei !!
Vai de orice om care voieste sa fie ceva fara Hristos !
Pt. mine, prezenta lor aici pe forum nu-mi atrage atentia , sunt inafara preocuparilor mele !
Last edited by zaharia_2009; 09.03.2010 at 16:18:45.
|