Citat:
În prealabil postat de georgeval
M-as bucura daca sunt pentru dialog, dar constat ca sunt numai in contradictoriu, ei sunt in incercarea de a ne "salva " pe noi parca suntem niste pierduti.
|
Asta e, de fapt, problema cu acest fel de atei. Cu ceilalți nu am nici o problemă. La urma urmei, Dumnezeu ne-a dat libertate de alegere. Putem să ne așezăm viața avându-L pe El ca temelie, sau putem să nu credem în El, iar între acestea două sunt nuanțe de gri.
Din păcate, mai există acest soi de ateism militant. Ei fac exact ceea ce ne acuză pe noi că facem: ei se cred misionați. Ei fac prozelitism ateu. Dacă tu crezi cumva în Dumnezeu, ei socotesc că te îndrepți spre dezastru și că ai gândirea afectată, dacă nu cumva ești de-a dreptul tâmpit. Noroc cu ei, cu ateii, care sunt aici tocmai ca să-ți arate lumina ateismului lor.
Ei bine, cu acest fel de atei militariști nu mă împac de loc. Consider că este o impertinență în acțiune. În viața mea nu m-am gândit să intru pe un forum de ateism și să încerc să le arăt cât de mult greșesc fiind atei. Dar, pentru ei, asemenea gen de acțiune este ceva normal și de la sine înțeles.