Citat:
În prealabil postat de Clausemi
Hopa sus ca vad ca nu se inghesuie nimeni sa scrie si aici....mai mult preferam femeia in Sf.Scriptura....
|
Cred ca nu prea se ingesuie nimeni...pentru ca e un subiect controversat si atinge cumva ,femeia. Femeia in biserica nu are voie sa intre in altar decat cu binecuvantare si la sfintiri de biserici. Nu are voie sa se atinga de cele sfinte cand e la menstruatie (dar sunt nedumerita in cazul femeilor care in timpul casatoriei religioase s-a nimenit sa aiba menstruatie). Iar barbatii crestini sunt cu bun simt si nu vor sa adanceasca asa zisul complex al inferioritatii impus de Biblie femeii. In plus regulile in Noul testament sunt clare cred. Pentru cei care nu cred in Biblie situatia femeii ar parea un pic misogina: femeia trebuie sa se supuna barbatului, sa isi acopere capul in Biserica pentru ingeri, sa nu vorbeasca in Biserica adica sa nu implineasca functia de preot si c-am atat. In rest drepturile in societate, familie etc. sunt aceleasi ca ale barbatului, adica slabiciunile si calitatile se completeaza in mod egal: prin diferente apare egalitatea, ce nu are un barbat are o femeie si invers. Cred ca sunt destul de usor de implinit...in comparatie cu alte religii...Cand vom muri ni se vor confirma adevarurile. Doamne ajuta!