Este foarte interesant cum cuvintele pot transforma realitatea. Am citit diferite articole despre acest caz si unele creonau intamplarea ca pe o tortura de neinchiuput. Impactul este foarte diferit ca si reactia celor care citesc in functie de cum este transmisa o informatie. O palma trasa de un profesor unui elev poate deveni lesne "bataie sora cu moartea" etc.
A lega o persoana cu manifestari violente care pot deveni si automutilare este o practica admisa intr-un spital si devine tortura intr-o manastire. Bunica mea a stat cam vreo trei luni in pat si fara a recunoaste pe nimeni din jur, refuza mancarea si uneori apa cu violenta, se zgaria pe fata etc si uneori chiar in spital fiind infirmierele o legau cu mainele de pat pentru a nu -si rupe perfuziile. E o priveliste intradever inumuna dar pur si simplu asta era situatia.
Trecand peste aceste aspecte este totusi cel putin interesant cum doctori care au fost gasiti vinovati de moartea unor pacienti (chiar de curand au murit in spital niste copii din cauza conditiilor mizere de acolo) totusi reusesc sa scape basma curata iar opinia publica nu este atat de vehementa si nici ziaristii nu se ingramadesc. Si la fel ca si in aces caz mor oameni. Cum se face ca persoane ca fostul deputat Luca Stefanoiu, care a omorat un copil pe trecerea de pietoni, Carmen Paunescu sau colonelul Cristian Bernevig primesc pedepse cu suspendare, in fapt nu fac nici o zi de inchisoare desi se fac vinovati de moartea unor oameni Sau poate fiindca nu i-au torturat inainte?
Si daca adevarul este ca fata a murit din cauza medicului de pe ambulanta care i-a administrat sase fiole de adrenalina. Daca era moarta de 24 de ore cred ca acest lucru devine evident si pentru un medic de pe ambulanta.
Cred ca asemenea practici sunt gresite, ca ideeea posedarii de diavol este ea insasi gresita
|