Citat:
În prealabil postat de sophia
Imi place mult postarea lui Calyio; indiferent daca e barbat sau femeie, are mare dreptate.
Este cel mai greu pentru soti, dormind in acelasi pat, sa faca abstinenta.
Si este aici o chestiune f.delicata.
Ma refer la marturisirile Annei si Ancai.
Daca cineva il iubeste mai mult pe Dumnezeu (asa cum ziceti voi crestinismul), atunci oare isi mai iubeste sotul/sotia?
Aici am dubii si n-as crede.
Nu va suparati. Depinde ce inseamna pentru fiecare iubire, cred. Si aici se despart drumurile noastre, am impresia.
Firesc este sa-i iubesti la fel, sau nu stiu cum sa poti faci diferenta si cantitatea, fara a negliaj pe vreunul.
Asta as vrea eu sa aflu.
|
Se spune ca iubirea de Dumnezeu inglobeaza si transfigureaza, deci face sa creasca, iubirea pentru oameni. Cred ca este inclus si sotul sau sotia.
Cum anume se intampla asta, cred ca vom intelege cand vom trai aceasta iubire de Dumnezeu noi insine... Eu una nu am ajuns acolo, asa ca nu iti pot spune. ;-)
Adu-ti aminte ca porunca iubirii de Dumnezeu este urmata in Evanghelie direct de cea a iubirii aproapelui si ca mereu se spune pe de o parte ca nu il poti iubi pe Dumnezeu cu adevarat daca nu iti iubesti aproapele, si viceversa.
Nu este o contradictie intre cele doua iubiri.
Nu este vorba aici, sophia, de fanatism, de oameni care calca in picioare pe altii in numele lui Dumnezeu. Departe de credinta crestina asa ceva!