View Single Post
Vechi 10.03.2010, 15:58:19
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

@Jane - nu stiu ce intelegi prin revansa aia simbolica. Si de ce vorbesti de prigonirea barbatilor? Eu n-am spus de asa ceva.
Eu vreau ceva mai simplu: sa se schimbe putin gandire, inclusiv in cadrul bisericii. Sa fie lasate femeile in pace, si nu gandit mereu la cum sa protejam barbatii si la ispitirea lor.
Sa ne gandim ca si femeile sunt oameni, ca au si ele ispitele lor (te-or atrage si pe tine si alti barbati,macar ca aparitie si infatisare)si totusi ele nu au cerut niciodata infasurarea barbatilor si nici izolarea in nu stiu ce insule.

@Anca - Dar nu inteleg!!! De ce femeia = diavol. Adica un calugar este ispitit de diavol cu imagini de femeie? De de ca si de unde asta?
De ce la calugarii aceia din Athos sa se intample asa ceva, sa le ramana imagini de femei in minte si chiar daca ar fi asa, de ce le face rau asta?
Si in alte manastiri de calugari?

Si femeile? La maici nu se intampla asta? Vin atatia oaspeti la manastiri de maici (si sunt multe de sine) si barbati. Oare ele nu au ispite?
Sau poate ar avea ispite de la copii, sau mai stiu eu.

Si mai vad ca se intampla adesea (si) ispite de la persoane...de acelasi sex (mai ales la calugari). Si atunci ce facem?
Facem omul si manastirea, ca sa nu mai fie ispite?
Ispite sunt si vor fi mereu.
Important este sa stim sa le alungam si asta nu trebuie facut prin alungarea semenului sau prigonire (femeie, barbat, copil, anim al, ce-o fi).

Hadeti sa fim totusi si rationali putin.