View Single Post
Vechi 10.03.2010, 16:19:10
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de piedonee Vezi mesajul
ok,nu a venit sa schimbe lege ci sa o implineasca ,dar intrebarea pe care o pun e astfel dece doar anumite chesti din Levitic sa bagat in canoane si nu tot?adica de ce sa facut o departajare ca de exemplu se zice ca nici barbatul in timplul necuratiei sa nu se atinga de nimic ca tot e spurcat ce atange el si asa e scris si pt femeie in timplul necuratiei sa sa nu atinga de nimic ....pana aici e clar dar sa copiat doar interdictia pt femeie si cea pt barbat nu.....deci intrebarea mea e dece doar anumite interdicti sau copiat si nu toate?
unele sau anulate altele pastreaza aceeast aspect......
e adevarat ca VT era legile pt poporul ales ca se refera exclusiv la evrei pe cand NT este pt toata lumea pt toate cele 12 sementii...in care Dumnezeu a ridicat cinstea femei la cinstea ceea dintai atunci de ce ea totusi mai e privita ca ceea prin care a cazut firea omeneasca daca totusi Dumnezeu insusi ia ridicat cinstea......!
femeia nu are voie asta..asta si asta si totusi femeia a fost in NT supusa cand arhanghelu ea vestit MAICI DOMNULUI .IA a zis fie mie dupa cuvantul tau....pe cand dreptul Iosif s a tulburat in mintea sa .....
eu stiu ca in VT era asa plin de legi pt ca asa se defineste VT a fii LEGEA si NT a fii DARUL si nu legea,MILA si nu JERFA.....
inteleg de ce in VT avea atatea interdicti o femeie ...pt ca femeia era vinovata de pacatul stramosesc....dar in crestinism dece se mai aplica?
chear in multe predici ale unor parinti auzi des facand referire mai mult la femei ca ar fii pricinuire a pacatului si la marturisit cu femeile sunt mult mai aprigi....desi daca ne uitam clar si vizibil pedofili,zoofili,morgofili,etc gasesti in randul barbatilor si totusi la tara tot barbati venid de la crisma 50%din cazuri isi bat sotiile si le trantesc cate 10 copii.....poate femeia vrea sa pastreze postul curat si neintinat dar cu un asemenea barbat nu se poate si se duce la spovedit si tot ea primeste canon iar sotul .....e barbat asta e.....!
am inteles femei dupa nastere ii citeste pt faptul ca a conceput copilul in pacat ....dar barbatului de ce nui citeste ca de nu la conceput singura ......?
ca de toti suntem nascuti din pacat dar pacatul conceperi nui numai al ei .....si totusi ea e privita ca a gresit!el nu....
astea sunt doar mici observati personale care nu prea mi se par la locul lor...
e limpede ca Dumnezeu cauta la inima omului dupa cum zice gol am fost si ma ti inbracat,in inchisoare am fost si ma ti cercetat deci cauta la inimia omuli care din pacate nu mai e......
in vechime aveam la gat CRUCI DE LEMAN SI INIMI DE AUR,acum avem CRUCI DE AUR SI INIMI DE LEMN....
pacat ca nu mai vezi un om sa ti sara in ajutor neconditionat si fara interes
......................
Ai drepatate. Aceste intrebari mi le pun si eu.
Poate vom afla raspuns si de la teologi.

Asa cum spunea Jane says undeva, mai pot doar:
1. sa uit, sa nu ma mai gandesc si sa ma rog la Dumnezeu sa am alte activitati care sa-mi ia aceste ganduri.....sau
2. sa ma gandesc ca dupa moarte Dumnezeu ne ve da ceea ce ne iau oamenii acum.

Raman insa la ideea mea, ca Dumnezeu gandeste drept si corect, si numai oamenii au inventat aceasta discriminare si aceste mizerii.