În prealabil postat de Miha-anca
Piedone, cred ca un teolog ar fi mai nimerit sa-ti raspunda la intrebarile tale. Din ceea ce inteleg eu, sunt multe lucruri scrise in VT care mai sunt valabile, printre altele necuratia femeii, care a nascut. Deci nu e vorba de o necuratie permanenta, ci temporara, care poate fi indepartata. Dupa cum ne explica Sf. Maxim Marturisitorul in postarea mea de mai sus, placerea la zamislire este cauza necuratiei si aceasta necuratie trebuie indepartata. Necuratia copilului se indeparteaza prin botez. Este deci valabil pentru toate femeile, care nasc si pentru toti copiii care se nasc. Iisus Hristos ne-a dat aceasta posibilitate a curatirii de pacat, prin moartea Sa, posibilitate, care nu exista inainte de Rastignire si Inviere.
Traim vremuri grele, in care oile sunt despartite de capre, si in care celui care are, i se va mai da, si celui care nu are, dar crede ca are, i se va lua tot. Sa nu ne miram ca vedem atata rau in jur; diavolul stie ca mai are putin de trait si se manifesta pe fata. Dar cei, care vor rezista acestor ispite, mai mari vor fi decat cei dintai dintre sfinti. Asta sa ne spunem, ca sa nu disperam, ci sa rezistam, cu gandul permanent la Dumnezeu. Chiar daca nu vezi la tot pasul, inca mai exista inimi de aur, prin care ne vorbeste Dumnezeu la spovedanie. Multi dintre ei sunt batrani, dar mai vin inca altii mai tineri dupa ei. Important e ca si noi sa ne rugam si va avea Dumnezeu grija de noi.
|