View Single Post
Vechi 10.03.2010, 18:47:03
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Fani71 - teoretic ar trebuie sa fie asa cum spui tu. Practic nu este asa.
1. Ba da, tocmai asta este: sunt oameni care exagereaza si pentru dragoste de Dumnezeu calca oameni in picioare.
Daca ma uit ce scriu: Anna, Anca, poate si Cristiboss si Andreii (ca-s mai multi), glykys etc., modul in care vad ei iubirea de Dumnezeu, ei fac asa.
Asa se deduce cel putin. Ei fac totul pentru credinta lor, iar sotul/sotia, copiii, nu prea conteaza.
"Ma imbrac asa, ca asa vreau eu pentru Dumnezeu (ce-i place sotului, sau sefului, sau etc. nu ma intereseaza), postesc (alimentar si trupeste), ca asa vreau eu pentru Dumnezeu, ce vrea sotul/sotia, copii, nu ma intereseaza etc."
Intr-o familie ideala aceasta iubire exclusiva pentru Dumnezeu ar functiona perfect.
Numai ca in nici o familie nu cred sa fie asa o perfectiune, sa fie amandoi sotii, sau si copiii perfecti in credinta, monahi. Nu cred.
Cred ca fiecare are si ceva pentru el.

2. Daca iubirea de Dumnezeu ar avea alta forma, mai umana, ar functiona cum spun ei.
Dar (din pacate), iubirea de Dumnezeu si credinta cer altceva decat iubirea de sot/sotie, copii, alte persoane. Acestia din urma nu-ti cer sa te imbraci intr-un anume fel, sau sa nu mananci, sau sa nu ai relatii trupesti, sau sa stai ore intregi in rugaciune si sa mergi la slujbe, etc.
Nu se pot compara cele doua feluri de iubire.

Da, prin/pentru Dumnezeu ar trebui sa existe si iubirea de aproape, dar sub alta forma: respect, ajutor, mila, mangaiere, etc., nu ceva personal, trupesc.

De aceea revin cu intrebarea: daca cineva se daruieste asa cum cere Credinta (in scripturi), lui Dumnezeu, mai poate fi sot/sotie bun (a) si sa-l (o) iubeasca? Sau pe copii, sau alte persoane.
Si cum se poate masura iubirea ca sa stim ce si cat daruim unuia si altuia?
Uite, sophia, eu tin post, sotul meu, nu prea... La mancarea facuta de mine, el mai suplimenteaza cu cate o bucata de carne, sau de branza. Consideri ca imi neglijez familia ca tin post? Personal nu consider acest lucru, caci fac mancare gustoasa, care le place. Pretentiile le am in rest doar de la mine.

Nu inteleg de ce va faceti ca nu intelegeti niste lucruri atat de simple.
Daca eu ma indepartez de pacatele mele si imi fac ganduri cum sa-I plac mai mult lui Dumnezeu, credeti ca e posibil ca concomitent sa ma port mai rau cu familia? Oare lasand in urma pacatele omul devine mai rau sau devine mai bun? Dar cel mai bine e sa se verifice prin practica.

Dumnezeu ne cere sa fim soti buni; dealtfel si prin asta se dovedeste dragostea pe care o avem pentru El. Dar Dumnezeu nu este un alt barbat, ci este DUMNEZEU. Dragostea fata de Dumnezeu o aratam prin rugaciune, purtare buna, milostenie si credinta. Ce familie se poate simti deranjata de asemenea dragoste pentru Dumnezeu?
Credinta voastra ce va spune, ca raspuns la intrebarile voastre?
Reply With Quote