Citat:
În prealabil postat de BogdanF2
Cine e Matei Karpathakis? El este "Matei" al mateitilor? Daca da, vezi ca conform lor, nici BOSV in care esti tu nu are Har. Si nici sinodul lui ortodoxia.i.thanatos.
|
dar tu ce crezi .....CINE ARE HAR dupa parerea ta?????????/
dupa tot ce ai citit si fiind bine informat tu ce cale ai ales.....?stiu ca ceea buna dar care anume?bor?bosv?mateiti?etc?in care te situeszi?
evident fiecare dintre voi are adevarul lui sustinut mai mult sau mai putin,dar e clar ca nici un om nu poate stii cu exacitate daca DARULU DUHULUI SFANT a coborat pe un sinod sau altul,pe un preot sau altul.......
eu personal cred ca singura diferenta intre toate acestea este lipsa de iubire care nu prea se regaseste nici la bor.nici la bosv ,etc......
suntem aproape 6 sau 7 miliarde de oamenii .....intrebarea e cati sunt ortodoxi?si din cei ortodoxi cate grupari sau format?si din aceste grupari formate cati sunt pe calea ce buna!si din cei care sunt pe calea ceea buna cati fac si fapte.....si uite asa am ajunge sa credeam ca destramarea s a facut din lipsa de iubire,dragoste ,SMERENIE ca fiecare a vut sa fie mai tare exact cum sa intamplat in 1054 cand mezul discordiei a fost administrativ si mai putin religios dar omul fiind prea plin de el uitand de smerenie ca fiind primul pacat inainte de a fii omul tinde mereu sa arate suprematia lui........
oricum la judecta particulara a mea nu cred ca ma va intreba dece a facut BOR ce a facut BOSV sau alta grupare ortodoxa realmente adevarata,ci pur si simplu imi va zice de ce am fost un om rau,de ce am barfit,clevetit am etc..etc.....nu cred ca va zice ca dece am tinut cu ecumenitsul...sau de ce am incalcat acel canon referitor la docma.......
pai daca ar fii incalcarea de canon se ne AMINTIM DE CANONUL NU STIU EXACT NUMARL IN CARE CEI CE NU VIN LA BISERICA 3 DUMINICI SA FIE EXCOMUNICATI DE BISERICA .....pai asta ar insemna sa ramanem fara credinciosi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
si sunt multe canoane pe care nu tinem cont dar sunt facute tot in cele 7 sinoade ecumenice dar noi tinem cont de unul bun si gata restul nu mai conteaza
adevarat ca legea a fost instaurata sa nu fie un haos si tot sa ajuns la un haos din prea multa mandrie prosteasca......
daca stam si ne gandim in rai au fost doar 2 oamenii care nu au reusit sa tina cont de o singura porunca sa nu manance din pomul oprit si totusi au mancat....dar noi care suntem atatea oare cum am putea sa reusim ca toti sa nu incalcam unul sau alt canon?????????
deci daca 2 oamenii nu au reusit de aici putem intelege si ruperile cu care ne confruntam
dar Hristos locueste in inima omului