Subiect: Ateismul
View Single Post
Vechi 30.03.2007, 22:45:55
Chupacabra Chupacabra is offline
Banned

Data înregistrării: 08.10.2006
Implicit

Citat:
Ceea ce putem spune despre Dumnezeu este ca nu poate fi cunoscut ci doar relevat. Stiintific nu s-a putut demonstra cum functioneaza telepatia etc dar ea se manifesta. Argumentul ca ceva ce nu poate fi demonstrat nu exista mi se pare chiar pueril, Foarte multe lucruri sunt in curs de descoperire si ele nu exista din momentul descoperii lor ci au existat dintotdeauna doar ca acum e momentul cand avem lanterna potrivita ca sa le vedem Crezi ca adnu-l nu exista in eveul mediu? Dar oamenii nici nu se gandeau la acea vreme ca ar putea sa existe. Doar cand printr-o anumita cale ajungi sa descoperi ceva nou te gandesti sa dai un nume acelui ceva. La inceput nu te gandesti sa cauti sa descoperi rodiul spre exemplu ci cauti altceva si dand peste un mineral necunoscut il denumesti astfel.
Eu nu m-am bazat pe argumentul acesta ci era o ofensiva la adresa D-voastra (sau cea a colegilor D-voastra) de a cere sa demonstrez inexistenta lui Dumnezeu.Ma bucur ca ati inteles perfect ce am vrut sa zic:).Ca sa te fac sa intelegi mai usor o dau si eu in analogii: Eu iti cer sa demonstrezi ca 3+2 nu este 6. Cum este mai bine sa procedez? Sa iau pe fiecare in parte sa adun 3+1 , +2 +4 +5 si tot asha sa iau pe rand toate numerele din multimea nr-elor complexe? Ar dura o vesnicie sa ma gandesc asha si din aceasta cauza nu se procedeaza asha dpdv stiintific(in anumite cazuri!).Cel mai simplu si mai logic este sa spun ca 3+3=6.
P.S. Presimt ca in curand o sa-mi pierd rabdarea...