Citat:
În prealabil postat de kosmy022
Zicea pr Teofil Paraian ca lui i se pare o poezie inspirata.
Mie mi se pare tabloul asta mai infricosator decat cel despre foc si smoala.
|
Cred ca trebuie sa reconsideram la modul cel mai serios aceste teorii cu privire la iad, mai ales ca s-au inmultit ceva de speriat, care mai de care spune ca i-au fost aratate de insusi Domnul grozavii de nedescris si tot tacamul. Eu observ ca Scriptura nu insista pe acest subiect, pe cand acesti insi vin cu lux de amanunte, mai au putin si or sa ne spuna si ce temperatura trebuie sa suporti acolo. Sa ne intelegem, frica de iad nu va baga pe nimeni in rai, locul fricosilor este afara, asa spune Cuvantul. Teoria unui iad asa cum este prezentat de acesti inconstienti este responsabila de un mare numar de atei din lume, a facut din Dumnezeu un monstru care se razbuna la infinit pe cei care nu l-au ales si nu l-au iubit. Acuma stau si ma intreb cum ar fi posibil asa ceva. Adica initiatorul pacatului, autorul moral al tuturor pacatelor savarsite vreodata, diavolul, sta bine mersi cu ai sai pana la ora asta, iar daca un om moare in pacat, ajunge imediat in chinuri. O asemenea nedreptate nu ar putea fi acceptata de Dumnezeu. De fapt, Creatorul se adreseaza in modul cel mai direct celui rau in cartea profetului Ezechiel si-i spune cat se poate de explicit:"De aceea scot din mijlocul tau un foc care te mistuie, și te prefac în cenușă pe pământ, înaintea tuturor celor ce te privesc. ... rămân uimiți din pricina ta; ești nimicit, și nu vei mai fi niciodată!"
Cu alte cuvinte, Dumnezeu il va face knock-out pe individ, il va elimina definitiv.