View Single Post
Vechi 11.03.2010, 15:28:20
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Creatorul se adreseaza in modul cel mai direct celui rau in cartea profetului Ezechiel si-i spune cat se poate de explicit:"De aceea scot din mijlocul tau un foc care te mistuie, și te prefac în cenușă pe pământ, înaintea tuturor celor ce te privesc. ... rămân uimiți din pricina ta; ești nimicit, și nu vei mai fi niciodată!"

Cu alte cuvinte, Dumnezeu il va face knock-out pe individ, il va elimina definitiv.
Dumnezeu nu aduce la fiinta ca mai apoi sa desfiinteze daca fiintele nu-I urmeaza voia. Dumnezeu este Amin, el spune numai DA, SA FIE! Noi suntem vesnici, pentru ca suntem creati dupa modelul sau chipul divin.

Din textul de la Iezechiel nu trebuie sa intelegem nimicirea ca exterminare sau incetare a existentei, ci ca o moarte vesnica. Altfel s-ar contrazice cu Apocalipsa:

Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, și vor fi chinuiți acolo, zi și noapte, în vecii vecilor.
...
Și fumul chinului lor se suie în vecii vecilor. Și nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei și chipului ei și oricine primește semnul numelui ei.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote