Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Dumnezeu îi pedepsește FRECVENT pe cei care se închină la idoli. Este călcare a poruncii 1, pe care cu degetul Lui a scris-o.
Noi nu comparăm Biblia cu basmele grecești. Nu sunt pe același plan. Basmele grecești sunt făcute de oameni (ce e drept, foarte înțelepți), pe când autorul Bibliei este Dumnezeu. E text revelat. În sfârșit, dumnezeul în care noi credem nu se numește "Divinitate", ci este un dumnezeu personal, care se numește "Dumnezeu".
Mă scuzați că vă întreb și vă rog să nu mi-o luați în nume de rău. Acestea sunt întrebări de cateheză primară. Când Dumnezeu dă viață omului, așează suflet nemuritor. Este unul dintre cele 4 aspecte ale asemănării noastre cu El. Când spunem că "L-a făcut pe Adam după chipul și asemănarea Lui", înțelegem 4 aspecte ale asemănării, unul dintre ele fiind nemurirea. Trăim atât de mult cât trăiește El: o veșnicie. Valabil și pentru îngeri. Sufletul omenesc (ca și îngerii) este indestructibil prin natura lui creată.
|
Am 14 ani, nu trebuie sa va adresati la persoana a 2-ua plural.
Noi ne rugam icoanelor; Dar nu lemnului si sticlei din care sunt ele facute, ci personajului reprezentat in ele. Oamneii care se rugau la idoli nu se rugau lemnului din care erau facute statuile lor, ci la Cel reprezentat de statuie.